Perzische kruiden-rijstsoep met knapperige croutons

3,3
Gemiddelde van 10 reviews
750 kcal
380 g groente
Perzische kruiden-rijstsoep

Stap de wereld van de Perzische keuken binnen met deze hartverwarmende kruiden-rijstsoep. Deze soep zit vol met geurige kruiden zoals munt en peterselie en combineert smaken die zowel vertrouwd als verfijnd aanvoelen. Als finishing touch voegen we krokante broodcroutons toe, die zorgen voor een heerlijke bite.

Bereiding (30 min)

Klik op een regel om deze af te strepen
  1. Spoel de linzen in een zeef onder de kraan. Pel en snipper de ui. Was de prei, halveer in de lengte en spoel onder de kraan. Snijd de prei in ringetjes. Schil de knolselderij en snijd in blokjes. Hak de verse munt en peterselie fijn. Bereid de bouillon.
  2. Verhit olie in een soeppan en fruit de ui 2 minuten. Doe vervolgens de prei en knolselderij erbij en bak 2 minuten mee. Voeg de linzen, rijst, bouillon, de helft van de munt en peterselie toe en breng aan de kook. Laat ongeveer 20 minuten zachtjes koken tot de rijst gaar is.
  3. Snijd ondertussen het broodje in dobbelsteentjes. Verhit olijfolie in een bakpan en bak het brood knapperig. Pers de knoflook erboven uit en breng op smaak met boter, zout en peper.
  4. Pureer de soep tot een grof (of glad) geheel, proef en breng op smaak met komijnpoeder, zout en peper. Roer de crème fraîche erdoor. Serveer de soep met de knapperige croutons en strooi de overgebleven peterselie en munt erover.
TIP
Houd je meer van een bite? Haal de helft van de groente en rijst eruit, en pureer dan pas de soep. Voeg vervolgens weer toe.

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 250 g LinzenHerkomst: Machandel
  • 1 st UiHerkomst: TVA Organics
  • 2 st PreiHerkomst: Heerlijke oogst
  • 0.5 st KnolselderijHerkomst: Huybrechts
  • 0.5 st Verse muntHerkomst: Herbio
  • 0.5 st Verse peterselieHerkomst: Herbio
  • 75 g Volkoren basmatirijstHerkomst: IDorganics
  • 1 st Hamburger broodjeHerkomst: Van Der Westen
  • 1 st KnoflookteenHerkomst: Proaco
  • 100 ml Boeren crème fraîcheHerkomst: Weerribben Zuivel
Zelf toevoegen
  • 2 el Olijfolie en/of boter
  • 600 ml Bouillon
  • 1 tl Komijnpoeder
  • snufje Zout en peper

Meet hoe goed je eet

truecosts
True price -27%
vegetablecounter
Groente+ 202%
vita-score
Vitaliteit+ 29%
co2-reduction-score
CO2eq -59%
water-reduction-score
Water+ 174%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
Seizoen9 maandenVegetarischVariatie

Voedingswaarden

Per portie
Energie750 kcal
Koolhydraten80 g
Suiker10 g
Vet34 g
Verzadigd vet12 g
Eiwit20 g
Vezels22 g
Zout1.7 g
Allergenen informatie
Tarwe
Selderij
Sesamzaad
Ei
Gluten
Melk
Lactose
nutriscore-A

Vergelijkbare recepten