Gemiddelde van {count} {count, plural, =0{reviews} one{review} other{reviews}}
Lekker snel, Gezin, Variatie, Eiwitrijk
TarweVisGlutenSulfiet
Biologische ingrediënten
1 pers.2 pers.3 pers.4 pers.
400 g Gepelde tomaten in blikHerkomst: Your Organic Nature
160 g TonijnHerkomst: Fish4ever
2 st Rode uiHerkomst: Greenorganics
25 g Rozijnen
1 st KnoflookteenHerkomst: Proaco
2 st TomaatHerkomst: Solid
200 g Witte penneHerkomst: Stegeman
1 st VenkelHerkomst: Biosikelia
Zelf toevoegen
2 el Olie
1 el Kaneel
2 el (Balsamico)azijn
snufje Zout en (chili)peper
Meet hoe goed je eet
Groente250 g
Vitaliteit79 Punten
CO2eq593 g
Water22,1 l
Voorbereiding (25 min)
Klik regel om deze af te strepen
Pel en snipper de ui. Pel de knoflook. Was de tomaat en venkel en snijd klein. Bewaar wat venkelgroen om het gerecht mee te garneren. Laat de tonijn uitlekken in een zeef.
Verhit olie in een bakpan en fruit de ui 2 minuten. Bak de venkel mee en voeg de rozijnen toe. Zet het vuur hoger en schep de tomaat, gepelde tomaat en tonijn erdoor. Pers de knoflook erboven uit. Breng op smaak met balsamicoazijn en kaneelpoeder. Laat afgedekt 10 minuten zachtjes pruttelen.
Breng een pan met water en een snuf zout aan de kook voor de penne en kook in 8 minuten gaar. Giet daarna het water af.
Serveer de pasta met een flinke schep van de saus. Druppel nog wat olijfolie extra vierge erover en garneer met venkelgroen.
TIPDe saus is ook heel erg lekker met venkelzaadjes of komijnpoeder.
II
Sicilië heeft een lange geschiedenis met tonijn, het is dus geen wonder dat hier veel recepten voor bestaan. Vandaag op het menu: een pastagerecht met tonijn en venkel in een zoetzure saus. In de Siciliaanse keuken vind je veel Arabische invloeden. De zoete rozijnen en kaneel maken deze tonijnsaus extra lekker. Mama Mia!