Penne met vegan merguez en verse basilicum

674 kcal
250 g groente

Pittige merguez worstjes zijn erg populair in de Franse en Mediterraanse keuken. De vegan merguez worstjes die wij leveren zijn gemaakt van seitan. Seitan wordt gemaakt van gluten. Dankzij de vele eiwitten en de vleesachtige structuur is seitan ideaal als vleesvervanger voor vegetariërs en veganisten.

Penne met vegan merguez

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 170 g Volkoren penne Herkomst: La bio idea
  • 400 g Italiaanse roerbakgroenten Herkomst: Snijderij Udea
  • 2 st Romatomaat Herkomst: Noordhoek
  • 1 st Knoflookteen
  • 1 g Verse basilicum Herkomst: Herbio
  • 2 tl Italiaanse kruiden Herkomst: Het blauwe huis
  • 200 g Vegan merguez Herkomst: Wheaty
Zelf toevoegen
  • 2 el Bakolie
  • snufje Zout en peper

Bereiding (20 min)

Klik op een regel om deze af te strepen
  1. Breng water met een snuf zout aan de kook voor de volkoren penne. Kook in 8 minuten beetgaar. Giet daarna het water af.
  2. Verhit olie in een bakpan en bak de Italiaanse groenten 5 minuten op een middelhoog vuur.
  3. Was de tomaat en snijd klein. Pel de knoflook. Pureer de tomaten en de helft van de basilicum met een staafmixer tot een gladde saus. Pers de knoflook er bovenuit en breng op smaak met Italiaanse kruiden, zout en peper. Schenk de tomatensaus bij de groenten en verwarm nog enkele minuten mee.
  4. Snijd intussen de vegan merguez in plakjes. Verhit olie in een bakpan en bak de vegan merguez 2 minuten.
  5. Serveer de volkoren penne met de tomaten-groentesaus en vegan merguez. Garneer met de overgebleven basilicum.
TIP
Ook lekker met vegan kaas of pijnboompitjes.
Nog geen reviews

Meet hoe goed je eet

truecosts
True price -36%
vegetablecounter
Groente + 98%
vita-score
Vitaliteit + 47%
co2-reduction-score
CO2 eq -62%
water-reduction-score
Water -58%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
VeganVegetarisch

Voedingswaarden

Per portie
Energie674 kcal
Koolhydraten75 g
Suiker8 g
Vet21 g
Verzadigd vet2 g
Eiwit40 g
Vezels13 g
Zout1.5 g
Allergenen informatie
Mosterd
Selderij
Paprika
Gluten
Tarwe
nutriscore-A

Vergelijkbare recepten