Breng water met een snuf zout aan de kook voor de volkoren penne. Kook in 8 minuten beetgaar. Giet daarna het water af.
Verhit olie in een bakpan en bak de Italiaanse groenten 5 minuten op een middelhoog vuur.
Was de tomaat en snijd klein. Pel de knoflook. Pureer de tomaten en de helft van de basilicum met een staafmixer tot een gladde saus. Pers de knoflook er bovenuit en breng op smaak met Italiaanse kruiden, zout en peper. Schenk de tomatensaus bij de groenten en verwarm nog enkele minuten mee.
Snijd intussen de vegan merguez in plakjes. Verhit olie in een bakpan en bak de vegan merguez 2 minuten.
Serveer de volkoren penne met de tomaten-groentesaus en vegan merguez. Garneer met de overgebleven basilicum.
TIPOok lekker met vegan kaas of pijnboompitjes.
II
Pittige merguez worstjes zijn erg populair in de Franse en Mediterraanse keuken. De vegan merguez worstjes die wij leveren zijn gemaakt van seitan. Seitan wordt gemaakt van gluten. Dankzij de vele eiwitten en de vleesachtige structuur is seitan ideaal als vleesvervanger voor vegetariërs en veganisten.