Pasta met selderij en pastrami van gans gewelde abrikozen en vinaigrette
4,4
868 kcal
260 g groente
Pastrami is een delicateses die vroeger al van gans werd gemaakt. De ganzen die gebruikt worden voor deze pastrami van Wild van Wild worden geschoten in Noord-Holland. Na het plukken worden de filets eerst gepekeld en in de zelfgemaakte pekel. Daarna krijgen ze een kruidenkorst en hierna worden ze op hout gerookt en verder gegaard.

Biologische ingrediënten
1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
- 170 g Volkoren pasta Herkomst: Van der Moolen
- 0.5 st Bleekselderij Herkomst: heerlijke oogst!
- 0.5 st Knolselderij Herkomst: Huybrechts
- 1 st Rode ui Herkomst: TVA Organics
- 30 g Abrikozen Herkomst: Green Age
- 0.5 st Verse peterselie Herkomst: Herbio
- 150 g Pastrami van wilde gans Herkomst: Wild van wild
- 2 tl Mosterd
- 2 el (Koolzaad)olie
- 2 el Azijn
- snufje Zout en peper
Bereiding (30 min)
Klik op een regel om deze af te strepen
- Breng een pan met water, een snuf zout en een scheutje olijfolie aan de kook en kook de pasta in 8-10 minuten gaar.
- Was intussen de bleekselderij en snijd de stengels in stukjes. Kook de bleekselderij de laatste 3 minuten met de pasta mee. Giet daarna het water af en laat uitlekken.
- Meng voor de vinaigrette de mosterd, koolzaadolie en azijn. Breng op smaak met zout en peper.
- Schil de knolselderij en rasp grof of snijd in julienne (dunne reepjes). Pel en snipper de ui. Snijd de abrikozen in blokjes. Hak de peterselie fijn. Snijd de pastrami in hele dunne plakjes.
- Schep de knolselderij, ui, abrikozen, peterselie en pastrami door de pasta met bleekselderij en besprenkel met de vinaigrette.
TIP
Heb je mosterdzaadjes in huis? Dit is lekker om erover te strooien. Je kunt de knolselderij ook in bouillon koken, fijn pureren en gebruiken als saus.4,4
Meet hoe goed je eet
True price -43%
Groente + 106%
Vitaliteit + 64%
CO2 eq -61%
Water -69%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
Specials, Lactosevrij, Lekker snel, Variatie
Voedingswaarden
Per portieEnergie868 kcal
Koolhydraten85 g
Suiker13 g
Vet40 g
Verzadigd vet11 g
Eiwit28 g
Vezels21 g
Zout1 g
Allergenen informatie
Selderij
Gluten
Koriander
Tarwe
Mosterd


