Penne met krokante ham olijventapenade en courgette
Nog geen reviews
655 kcal
260 g groente
De meeste olijven komen uit het Middellandse zee gebied. Onbewerkt zijn ze niet lekker, maar door ze een paar maanden in een pekelbad te stoppen worden ze minder bitter. Groene olijven zijn eigenlijk nog niet rijp, zwarte olijven hangen al wat langer aan de tak. De fruitige smaak en rijke aanwezigheid van vruchtvlees maakt Kalamata olijven perfect voor een olijventapenade. Onze biologische tapenade bevat alleen pure ingrediënten. Hartig door de kalamata olijven, zoet door tomaatjes en perfect gekruid. Een ware smaaksensatie!

Biologische ingrediënten
1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
- 170 g Volkoren penne Herkomst: La bio idea
- 50 g Kalamata olijventapenade Herkomst: marqt
- 1 st Courgette Herkomst: Amapianetasi
- 2 st Ui Herkomst: TVA Organics
- 2 st Knoflook Herkomst: Irjimpa SL Demeter
- 2 st Tomaat Herkomst: Noordhoek
- 90 g Rauwe ham Herkomst: st hendrick
- 2 el Bakolie
- snufje Zout en peper
Bereiding (20 min)
Klik op een regel om deze af te strepen
- Breng een pan met water en een snuf zout aan de kook voor de volkoren penne. Kook in 8 minuten al dente, giet daarna het water af en vang wat kookvocht op. Meng de pasta met de olijventapenade en eventueel wat kookvocht en zet opzij.
- Was intussen de courgette en snijd in dunne plakjes. Pel en snipper de ui en knoflook. Was de tomaat en snijd klein.
- Snijd de ham in reepjes. Verhit olie (of boter) in een bakpan en bak de ham in 4 minuten krokant. Keer halverwege om. Schep uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier (je kunt de ham ook krokant bakken in de oven op 180 ºC).
- Voeg wat olie toe aan het bakvet van de ham en roerbak daarin de ui, knoflook, courgette en tomaat circa 5 minuten. Breng op smaak met zout en peper.
- Schep de pasta door de groenten en garneer met de krokante ham.
TIP
Heb je tapenade over? Deze is heerlijk op een toastje. Nog geen reviews
Meet hoe goed je eet
True price -21%
Groente + 106%
Vitaliteit + 37%
CO2 eq -8%
Water + 0%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
Lekker snel, Lactosevrij, Gezin, 9 maanden, Afvallen, Variatie
Voedingswaarden
Per portieEnergie655 kcal
Koolhydraten71 g
Suiker15 g
Vet27 g
Verzadigd vet5 g
Eiwit27 g
Vezels10 g
Zout2.6 g
Allergenen informatie
Tarwe
Varken
Gluten
Mosterd


