Peer risotto met champignons aubergine en walnootcrunch

760 kcal
250 g groente

De Conference is een tamelijk grote handpeer met veel roest. Het is het de meest geteelde ras in Nederland en België vanwege de houdbaarheid. Tip: haal de peer uit de zak en laat verder rijpen op je fruitschaal. En bewaar de aubergine op een donkere plek (niet in de koelkast).

Peer risotto met champignons

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 1 st Aubergine Herkomst: Almagro
  • 1 st Ui Herkomst: TVA Organics
  • 1 st Knoflookteen Herkomst: Irjimpa SL Demeter
  • 200 g Kastanjechampignons Herkomst: Paddenstoelenrijk
  • 150 g Risotto Herkomst: IDorganics
  • 1 st Peer
  • 75 g Geraspte kaas Herkomst: Kaandorp
  • 25 g Walnoten Herkomst: IDorganics
  • 0.5 st Verse oregano Herkomst: Herbio
Zelf toevoegen
  • 600 ml Bouillon
  • 2 el Olijfolie

Bereiding (35 min)

Klik op een regel om deze af te strepen
  1. Was de aubergine en snijd klein. Pel en snipper de ui en knoflook. Veeg de kastanjechampignons schoon en halveer ze of snijd in vieren. Bereid de bouillon.
  2. Verwarm olie in een bakpan met een dikke bodem en bak de aubergine, ui en knoflook gedurende 2 minuten op een middelhoog vuur. Voeg daarna de champignons toe en bak nog een paar minuten mee.
  3. Spoel de risotto in een zeef onder de kraan en bak 2 minuten mee. Schenk een deel van de bouillon erbij, roer regelmatig en laat de risotto de bouillon opnemen. Herhaal dit totdat al de bouillon is opgenomen en de risotto beetgaar is. Dit duurt ongeveer 25 minuten.
  4. Was de peer, verwijder het klokhuis en snijd klein. Schep de peer en de kaas op het laatst door de risotto (als de peer nog heel hard is, kun je ‘m wat eerder bij de risotto doen). Zet eventueel het vuur wat hoger als de risotto te vochtig blijft.
  5. Snijd de oregano klein. Hak de walnoten grof en rooster enkele minuten in een droge bakpan. Garneer de risotto met de walnootcrunch en oregano en breng verder op smaak met peper.
TIP
Je kunt de champignons ook apart bakken met een beetje boter en op het laatst toevoegen aan de risotto. Vervang een deel van de bouillon door witte wijn.
4,5
Gemiddelde van 21 reviews

Meet hoe goed je eet

truecosts
True price -40%
vegetablecounter
Groente + 98%
vita-score
Vitaliteit + 68%
co2-reduction-score
CO2 eq -43%
water-reduction-score
Water -40%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
GlutenvrijLactosevrijSeizoen9 maandenVariatieGezinVegetarisch

Voedingswaarden

Per portie
Energie760 kcal
Koolhydraten79 g
Suiker17 g
Vet37 g
Verzadigd vet11 g
Eiwit21 g
Vezels10 g
Zout1.5 g
Allergenen informatie
Noten
Melk
nutriscore-A

Vergelijkbare recepten