Pel en snipper de ui en knoflook. Schil de pastinaak en snijd klein. Was de paprika, verwijder de zaadlijsten en snijd klein.
Verhit olie in een bakpan en fruit de ui en knoflook 2 minuten. Voeg de pastinaak, de helft van de paprika en een scheutje water (of bouillon) toe en laat de groenten afgedekt 15 minuten stoven op een laag vuur.
Spoel de witte bonen in een zeef onder de kraan en doe samen met de overgebleven paprika in de pan.
Snijd of scheur de makreelfilet in stukken en leg op de pastinaak-bonenstoof. Verwarm nog 5 minuten en breng op smaak met tijm, zout en peper.
TIPDe stoof is ook heel erg lekker met een beetje citroensap.
II
KOOLHYDRAATBEWUST De belasting betalen met pastinaken? Ja, zo ging dat aan het begin van onze jaartelling, in elk geval bij de Romeinse keizer Tiberius. Nu vullen we een heerlijke bonenstoof met pastinaak, bonen en gerookte makreel. Heerlijk comfort voor de winter.