Pastinaak-bonenstoof met gerookte haringkoninkje ! Weinig koolhydraten
4,4
689 kcal
260 g groente
KOOLHYDRAATBEWUST De belasting betalen met pastinaken? Ja, zo ging dat aan het begin van onze jaartelling, in elk geval bij de Romeinse keizer Tiberius. Nu vullen we een heerlijke bonenstoof met pastinaak, portabella bonen en gerookte haringkoninkje. Heerlijk comfort voor de winter.

Biologische ingrediënten
1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
- 1 st Ui Herkomst: TVA Organics
- 2 st Knoflookteen Herkomst: Irjimpa SL Demeter
- 250 g Pastinaak Herkomst: de eerste
- 150 g Puntpaprika Herkomst: Almagro
- 2 st Portabella Herkomst: 't Paddestoelenrijk
- 1 tl Citroen-kerriepoeder Herkomst: Het blauwe huis
- 200 g Witte bonen Herkomst: Your organic nature
- 200 g Gerookte haringkoninkje Herkomst: Marqt
- 0.5 st Verse citroentijm Herkomst: Herbio
- 1 el Olie
- snufje Zout en peper
Bereiding (25 min)
Klik op een regel om deze af te strepen
- Pel en snipper de ui en knoflook. Schil de pastinaak en snijd klein. Was de paprika, verwijder de zaadlijsten en snijd klein. Maak de portabella's schoon en snijd in repen.
- Verhit olie in een bakpan en fruit de ui en knoflook 2 minuten. Voeg de pastinaak, de portabella, de helft van de tijm en paprika, citroenkerriepoeder en een scheutje water (of bouillon) toe en laat de groenten afgedekt 15 minuten stoven op een laag vuur.
- Spoel de witte bonen in een zeef onder de kraan en doe samen met de overgebleven paprika in de pan (zo blijft de paprika lekker knapperig).
- Pluk de haringkoning in stukken, verwijder de graatjes en verdeel over de pastinaak-bonenstoof. Verwarm nog 5 minuten en breng op smaak met de rest van de tijm, zout en peper.
TIP
De stoof is ook heel erg lekker met een beetje citroensap.4,4
Meet hoe goed je eet
True price -39%
Groente + 106%
Vitaliteit + 47%
CO2 eq -77%
Water -66%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
Afvallen, Koolhydraatbewust
Voedingswaarden
Per portieEnergie689 kcal
Koolhydraten32 g
Suiker15 g
Vet40 g
Verzadigd vet8 g
Eiwit42 g
Vezels14 g
Zout2.4 g
Allergenen informatie
Peulvruchten
Vis
Paprika


