200 g Witte fusilliHerkomst: Stegeman ekomenu maatwerk
25 g WalnotenHerkomst: IDorganics
135 st Verse geitensmeerkaasHerkomst: Delicaas
250 g PuntpaprikaHerkomst: Solid
150 g Wild wonder tomaatjesHerkomst: Albabio
1 st Rode uiHerkomst: Greenorganics
Zelf toevoegen
2 el Olijfolie
Meet hoe goed je eet
Groente250 g
Voorbereiding (20 min)
Klik regel om deze af te strepen
Breng een pan met water en een snuf zout aan de kook en kook de pasta in 8 minuten al dente. Giet af (bewaar een bekertje kookvocht) en spoel de pasta koud onder de kraan.
Was de paprika's en verwijder de zaadlijsten. Snijd de paprika en tomaat in stukjes. Pel en snijd de knoflook en ui in stukjes.
Verwarm een pan met olie en bak eerst alle groente (behalve de rucola) 3 minuten op hoog vuur. Voeg een scheutje kookvocht toe en laat lekker zachtjes pruttelen voor 10 minuten. Stop in de blender of maak er met een staafmixer een zachte saus van. Maak op smaak met peper en zout.
Meng de saus door de pasta en meng de rucola er ook doorheen. Knijp de citroen uit bij de geitenkaas en meng dit tot een gladde sausje.
Schep de pasta op de borden (met de paprikasaus) en verdeel de geitenkaasdressing en de walnoten over het gerecht.
TIPJe kunt ook de tomaten en paprika los bakken en door de pasta heen scheppen voor een ander resultaat.
II
Ken je het broodje geitenkaas met walnoten en geroosterde paprika? Van dat gerecht hebben we een pastasalade gemaakt die geschikt is voor iedere leeftijd. Pasta met een zachte paprika/tomatensaus, erbij een lichtzure geitenkaasdressing en rucola. Geschikt voor ieder eetmoment!