Pastasalade met gerookte meerval

Pastasalade met gerookte meerval prei, tomaatjes en crème fraîche

| 669 kcal
Moeilijkheidsgraad: Eenvoudig

Reviews

Nog geen reviews
Seizoen, Variatie
Lactose
Gluten
Melk
Vis
Tarwe

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 150 g Gerookte meervalfiletHerkomst: Marqt
  • 1 st PreiHerkomst: Peeters
  • 175 g Cherry trostomaatjesHerkomst: proef
  • 170 g Witte pastaHerkomst: Stegeman ekomenu maatwerk
  • 2 st SjalotHerkomst: TVA Organics

Zelf toevoegen

  • 2 el Olie
  • snufje Zout en peper

Meet hoe goed je eet

vegetablecounterGroente200 g

Voorbereiding (30 min)

Klik regel om deze af te strepen
  1. Breng een pan met water en een snuf zout aan de kook en kook de pasta in 8 minuten beetgaar. Giet daarna het water af en laat even uitdampen. Druppel wat olijfolie extra vierge er over.
  2. Pel intussen de ui en snijd in halve ringen. Snijd de prei in de lengte doormidden en snijd klein. Was de prei in een vergiet onder de kraan. Verhit olie in een bakpan en bak de ui en prei op een middelhoog vuur zacht in circa 10 minuten.
  3. Voeg de crème fraîche toe aan de pan en breng op smaak met zout, peper en olijfolie extra vierge. Pel de knoflook en pers erboven uit.
  4. Was de cherrytomaatjes en halveer ze. Snijd de gerookte meerval in smalle reepjes.
  5. Meng de pasta met de groenten en meerval.
TIPOok erg lekker met verse basilicum of Italiaanse kruiden.

II

De meerval is van oorsprong een Afrikaanse vis die in de jaren 80 naar Nederland is gehaald om hier te kweken. Vette vis is rijk aan visvetzuren die goed zijn voor hart en bloedvaten. Lekker gezond dus. Deze vis is heerlijk in combinatie met de pasta, prei en tomaatjes.

Voedingswaarden

(Per portie)
Energie669 kcal
Koolhydraten67 g
Suiker11 g
Vet31 g
Verzadigd vet10 g
Eiwit25 g
Vezels8 g
Zout0.2 g

Allergenen informatie

Lactose
Gluten
Melk
Vis
Tarwe