170 g Witte pastaHerkomst: Stegeman ekomenu maatwerk
2 st SjalotHerkomst: TVA Organics
Zelf toevoegen
2 el Olie
snufje Zout en peper
Meet hoe goed je eet
Groente200 g
Voorbereiding (30 min)
Klik regel om deze af te strepen
Breng een pan met water en een snuf zout aan de kook en kook de pasta in 8 minuten beetgaar. Giet daarna het water af en laat even uitdampen. Druppel wat olijfolie extra vierge er over.
Pel intussen de ui en snijd in halve ringen. Snijd de prei in de lengte doormidden en snijd klein. Was de prei in een vergiet onder de kraan. Verhit olie in een bakpan en bak de ui en prei op een middelhoog vuur zacht in circa 10 minuten.
Voeg de crème fraîche toe aan de pan en breng op smaak met zout, peper en olijfolie extra vierge. Pel de knoflook en pers erboven uit.
Was de cherrytomaatjes en halveer ze. Snijd de gerookte meerval in smalle reepjes.
Meng de pasta met de groenten en meerval.
TIPOok erg lekker met verse basilicum of Italiaanse kruiden.
II
De meerval is van oorsprong een Afrikaanse vis die in de jaren 80 naar Nederland is gehaald om hier te kweken. Vette vis is rijk aan visvetzuren die goed zijn voor hart en bloedvaten. Lekker gezond dus. Deze vis is heerlijk in combinatie met de pasta, prei en tomaatjes.