Breng water aan de kook voor de penne. Voeg een snuf zout toe en kook de penne in 8 minuten al dente. Giet daarna het water af en vang een beetje kookvocht op.
Pel de ui en snijd in halve ringen. Was de tomaat en snijd in stukjes. Verhit bakolie in een koekenpan en fruit de ui. Voeg de tomaat en pesto rosso toe. Laat dit 10 minuten sudderen op een laag vuur en voeg eventueel wat kookvocht toe.
Meng het kalfsgehakt met zout en peper en rol kleine gehaktballetjes ervan. Verhit bakolie in een koekenpan en bak hierin de balletjes in 6 minuten rondom lichtbruin en gaar.
Voeg de laatste minuut de penne toe aan de pan met de groenten en pesto en warm even mee. Serveer de pasta pesto rosso met de gehaktballetjes en de radijs rauwkost ernaast.
TIPLekker met een handje rucola of verse basilicum.
II
Deze pasta pesto rosso is super makkelijk en staat binnen 20 minuten al op tafel. Ideaal na een drukke dag. De zongedroogde tomaten in de pesto rosso maken dit gerecht lekker smaakvol. Wil je nog meer smaak toevoegen? Doe er dan nog een beetje verse basilicum doorheen. Je waant je meteen in Italië.