Pasta peperonata met tapenade en basilicum

628 kcal
480 g groente

Dit gerecht is een vitaminebommetje! Dat komt omdat paprika heel veel vitamine C bevat. Wist je dat een rode paprika 2 keer zo veel vitamine C bevat als een groene paprika? De gele en rode paprika’s beginnen als groene paprika’s en verkleuren naarmate ze rijper worden. Rode en gele paprika's zijn zoeter dan de groene variant en daardoor gewilder.

Pasta peperonata

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 1 st Gele paprika Herkomst: Frank de koning
  • 2 st Rode paprika Herkomst: Frank de Koning
  • 2 st Ui Herkomst: TVA Organics
  • 2 st Knoflookteen
  • 400 g Cherrytomaten in saus Herkomst: La Bio Idea
  • 100 g Tapenade zontomaat Herkomst: LeQrs
  • 170 g Volkoren penne Herkomst: La bio idea
  • 5 g Verse basilicum Herkomst: Herbio
Zelf toevoegen
  • 2 el Olie
  • 2 el (Balsamico)azijn
  • snufje Zout en (chili)peper

Bereiding (25 min)

Klik op een regel om deze af te strepen
  1. Halveer de paprika's en verwijder de zaadlijsten. Was de paprikahelften en snijd in lange repen. Halveer de repen. Pel de ui en snijd in dunne halve ringen. Pel de knoflook.
  2. Verhit olie in een bakpan en roerbak de ui en paprika circa 5 minuten.
  3. Voeg de cherrytomaten in saus toe en pers de knoflook erboven uit. Laat de peperonata afgedekt 10 minuten op een laag vuur stoven totdat de paprika’s zacht zijn. Verwarm de laatste 2 minuten de tapenade zontomaat mee. Proef en breng op smaak met (balsamico)azijn, (chili)peper en zout.
  4. Breng intussen water met een snuf zout aan de kook voor de volkoren penne. Kook in 8 minuten ‘al dente’. Giet daarna het water af.
  5. Serveer de pasta met een flinke schep peperonata erop. Snijd de basilicum klein en strooi erover.
TIP
Ook erg lekker met pijnboompitjes of een geraspte rode peper voor meer pit.
Nog geen reviews

Meet hoe goed je eet

truecosts
True price -24%
vegetablecounter
Groente + 281%
vita-score
Vitaliteit + 47%
co2-reduction-score
CO2 eq -30%
water-reduction-score
Water + 50%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
Vegetarisch9 maandenLekker snelLactosevrijGezinVeganVariatie

Voedingswaarden

Per portie
Energie628 kcal
Koolhydraten77 g
Suiker17 g
Vet25 g
Verzadigd vet3 g
Eiwit16 g
Vezels13 g
Zout0.1 g
Allergenen informatie
Tarwe
Paprika
Gluten
nutriscore-A

Vergelijkbare recepten