Breng een pan met water en een snuf zout aan de kook voor de penne. Kook in 8 minuten beetgaar en giet daarna het water af.
Pel en snipper de ui en knoflook. Snijd de prei in de lengte doormidden, spoel onder de kraan en snijd klein. Schil of was de wortel en snijd in kleine blokjes. Was de tomaat en snijd klein. Snijd de gedroogde worst in plakjes.
Verhit olie in een ruime bakpan of wok. Bak de plakjes worst samen met de knoflook, prei, ui, wortel en Italiaanse kruiden. Voeg na 5 minuten de tomaat toe. Breng het geheel op smaak zout en peper en laat nog 2 minuten sudderen.
Schep de pasta door de groenten. Doe alles in een ovenschaal en bestrooi met de geraspte kaas. Bak de ovenschotel nog 5-10 minuten in de voorverwarmde oven.
TIPWil je de oven liever niet gebruiken? Verwarm de pasta dan in de pan met de worst en groenten en strooi vlak voor het serveren de kaas erover.
II
Deze week hebben we een lekker pastagerecht met groenten en gedroogde worst op het menu. Dit keer als ovenschotel, gegratineerd met kaas. Hierdoor krijgt de pasta een aangenaam krokant laagje aan de bovenkant.