65 g Spinazie en pijnboompittensausHerkomst: Allos
1 st Rode uiHerkomst: Greenorganics
100 g Spinazie
2 st KnoflookteenHerkomst: Proaco
Zelf toevoegen
1 el Bakolie
snufje Zout en peper
Meet hoe goed je eet
Groente270 g
Vitaliteit90 Punten
CO2eq837 g
Water19,3 l
Voorbereiding (20 min)
Klik regel om deze af te strepen
Pel en snipper de ui. Pel de knoflook en snijd fijn. Snijd de prei in de lengte doormidden, spoel onder de kraan en snijd klein. Veeg de champignons schoon en snijd in vieren.
Verhit olie in een ruime bakpan of hapjespan. Fruit de ui en knoflook 2 minuten. Voeg de prei en champignons toe en bak ongeveer 5 minuten op een middelhoog vuur.
Breng een pan met water en een snuf zout aan de kook en kook de fusilli in 8 minuten beetgaar. Giet daarna het water af. Vang een beetje kookvocht op.
Was de spinazie en laat uitlekken. Voeg de spinazie-pijnboompittensaus toe aan de pan met groenten, meng het goed door elkaar en verwarm kort mee. Doe de spinazie erbij en verwarm kort mee totdat de spinazieblaadjes net niet helemaal geslonken zijn. Voeg een scheutje pasta kookvocht toe, proef en breng op smaak met zout en peper.
Serveer de pasta met een flinke schep saus.
TIPLekker met geroosterde pijnboompitjes.
II
Vandaag een supersnelle pasta met een bijzondere saus, namelijk een pesto op basis van spinazie en pijnboompitjes. Deze pesto bevat maar liefst 64% biologische groente. Dat is verantwoord genieten! We combineren de pasta met spinazie, prei en champignons. Onze biologische spinazie wordt geleverd door Beleaf.