Gemiddelde van {count} {count, plural, =0{reviews} one{review} other{reviews}}
Variatie, Specials, Seizoen
GlutenTarweLactoseMelk
Biologische ingrediënten
1 pers.2 pers.3 pers.4 pers.
170 g Volkoren fusilliHerkomst: La bio idea
200 g GorgonzolaHerkomst: arrigoni
0.5 bakje TuinkersHerkomst: Discover fresh
0.5 st Pompoen, butternutHerkomst: Biobrothers
0.5 st Citroenrasp en -sapHerkomst: Campisi
2 el ChilivlokkenHerkomst: Organic Flavour Company
50 g Rucola
Zelf toevoegen
snufje Zout en peper
2 el Olie
Meet hoe goed je eet
Groente400 g
Vitaliteit84 Punten
CO2eq1.638 g
Water51 l
Voorbereiding (40 min)
Klik regel om deze af te strepen
Verwarm de oven voor op 200 ºC. Bekleed een bakplaat met bakpapier of gebruik een ruime braadslede.
Halveer de pompoen en verwijder de draden en pitten met een lepel. Snijd de pompoen in kleine stukken. Doe alles in een kom en hussel met royaal olie, citroenrasp, -sap, zout en chilivlokken. Spreid de pompoen uit over de bakplaat en bak in circa 25 minuten zacht en gaar.
Breng intussen een pan met water en een snuf zout aan de kook. Kook de fusilli in 6-8 minuten beetgaar. Giet daarna het water af.
Verbrokkel de gorgonzola boven de pasta en breng op smaak met olijfolie extra vierge en tuinkers. Laat afgedekt een beetje smelten.
Schep de geroosterde pompoen door de pasta en garneer met de rucola en een schijfje citroen.
TIPOok erg lekker met pijnboompitjes.
II
Gorgonzola is een blauwschimmelkaas, gemaakt van volle koemelk. De kaas is vernoemd naar het dorpje Gorgonzola in de buurt van Milaan, waar vroeger Gorgonzola werd gemaakt. Vroeger heette Gorgonzola "stracchino verde". De kaas werd gemaakt van melk van koeien die een lange tocht van en naar de alpenweiden hadden gemaakt. Deze koeien waren "stracchino", wat moe betekent. De kaas is pikant, zacht en lekker romig en laat zich makkelijk verwerken in gerechten.