Pasta met courgette, geraspte mozzarella

Pasta met courgette, geraspte mozzarella en ansjovis-limoensaus

| 645 kcal
Moeilijkheidsgraad: Eenvoudig

Reviews

Nog geen reviews
Lekker snel, Variatie, Afvallen
Vis
Gluten
Melk
Tarwe
Lactose

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 0.5 st LimoenHerkomst: Fairtrasa
  • 50 g MozzarellaHerkomst: Zuger
  • 1 st KnoflookteenHerkomst: Proaco
  • 2 st Rode uiHerkomst: Greenorganics
  • 35 g Ansjovis filetsHerkomst: La Bio Idea
  • 1 st CourgetteHerkomst: Agrihand
  • 200 g Volkoren spaghetti Herkomst: Van der Moolen Food group

Zelf toevoegen

  • snufje Peper
  • 2 el Olijfolie

Meet hoe goed je eet

vegetablecounterGroente225 g
vita-scoreVitaliteit87 Punten
co2-reduction-scoreCO2eq483 g
water-reduction-scoreWater20,7 l

Voorbereiding (20 min)

Klik regel om deze af te strepen
  1. Breng een pan met water en een snuf zout aan de kook en kook de spaghetti al dente in 7 minuten. Spoel nadien onmiddellijk onder koud stromend water om het gaarproces te stoppen. Doe er een scheutje olie bij om te voorkomen dat de pasta aan elkaar gaat kleven.
  2. Was de courgette en snijd in dunne reepjes met een dunschiller of spiraalsnijder. Pel en snipper de ui en knoflook.
  3. Verhit olie in een ruime bakpan en voeg de ui en knoflook toe en bak rustig 2-3 minuten. Voeg als laatste de courgette toe en bak 2-3 minuten mee op een hoog vuur.
  4. Meng de voorgekookte spaghetti door de groenten en breng op smaak met peper. Rasp de groene schil van de limoen en knijp de limoen uit boven de spaghetti. Voeg op het laatste moment de ansjovis toe en rasp met een grove rasp de mozzarella over het gerecht (of snijd in kleine blokjes).
TIPGebruik iets minder spaghetti en meer courgette en je eet ongemerkt nog meer groenten! Je kunt ook de mozzarella scheuren of heel klein snijden in plaats van raspen.

II

Deze pasta is fris, boordevol groenten en heel erg makkelijk om te maken! De ansjovis samen met de limoen en geraspte mozzarella (ja, mozzarella kun je raspen!) is lekker vernieuwend en zeker een nieuwe favoriet op jouw menu. Wist je dat ansjovis onder de vette vissoorten valt en daarom een goede bron is van omega 3-vetten en vitamine D?

Voedingswaarden

(Per portie)
Energie645 kcal
Koolhydraten78 g
Suiker13 g
Vet24 g
Verzadigd vet4 g
Eiwit24 g
Vezels10 g
Zout2.8 g
nutriscore-A

Allergenen informatie

Vis
Gluten
Melk
Tarwe
Lactose