Breng water met een snuf zout aan de kook voor de volkoren penne. Kook in 8 minuten al dente. Giet daarna het water af en vang wat kookvocht op.
Pel en snipper de ui. Maak de courgette schoon en snijd klein. Veeg de champignons schoon en snijd in stukjes.
Verwarm bakolie in een koekenpan met dikke bodem. Fruit de ui 2 minuten op een laag vuur. Voeg de courgette en champignons toe en bak 5 minuten mee op een middelhoog vuur.
Voeg de Boerse'zin (en eventueel een scheutje pasta kookvocht) toe aan de groenten en meng goed door elkaar totdat er een saus ontstaat. Proef en breng op smaak met zout en peper.
Serveer de volkoren penne met de Boerse'zin saus en groenten.
TIPOok erg lekker met spinazie of tomaatjes.
II
Deze week een recept met een nieuw product: Boerse'zin. Dit is een veganistische roomkaas, ideaal om een romige pastasaus mee te maken. De Boerse'zin heeft een frisse, kruidige smaak en is ook erg lekker op toastjes. Het bijzondere aan deze vegan roomkaas is dat deze van biologische ingrediënten met de hand bereid worden in Schiedam. Ze zijn met liefde gemaakt en vrij van gluten, lactose, soja, suiker en actieve gist.