100 g Roomkaas mierikswortelHerkomst: Weissenhorner
5 g Verse dilleHerkomst: Forc
2 st UiHerkomst: TVA Organics
25 g PijnboompitjesHerkomst: IDorganics
250 g Rode bieten, gekooktHerkomst: Puur NL
170 g Volkoren penneHerkomst: La bio idea
Zelf toevoegen
2 el Olie
snufje Zout en peper
Meet hoe goed je eet
Groente230 g
Vitaliteit89 Punten
CO2eq459 g
Water13,3 l
Voorbereiding (20 min)
Klik regel om deze af te strepen
Breng een pan met water en een snuf zout aan de kook. Laat het vocht van de bietjes uitlekken boven de pan. Kook de penne in 8-10 minuten gaar.
Rooster intussen de pijnboompitten in een droge bakpan lichtbruin. Schep uit de pan en leg opzij. Pel en snipper de ui. Was de bleekselderij en snijd klein. Verhit olie in de bakpan van de pijnboompitten en roerbak de ui en bleekselderij in 5-7 minuten knapperig.
Snijd de bieten kleiner (bewaar wat voor garnering) en verwarm in een steelpannetje op een laag vuur. Haal van het vuur en pureer met een staafmixer tot een gladde saus. Proef en breng op smaak met zout en (chili)peper en voeg eventueel een scheutje pasta kookvocht toe.
Verwarm de roomkaas in een kleine pan (eventueel met een scheutje water of melk). Snijd de dille klein. Snijd de overgebleven biet in kleine blokjes.
Giet het water van de pasta af, roer de bietensaus erdoor en schep op de borden. Schep de bleekselderij erop en schenk de mierikswortel-roomsaus erover. Maak af met de bietenblokjes, dille en pijnboompitten.
TIPJe kunt de bleekselderij ook door de pasta scheppen. Heerlijk knapperig!
II
Dit gerecht is zo ontzettend makkelijk te maken en ook nog eens fantastisch om te zien dankzij de rode bietensaus. Het zoete van de biet combineert geweldig met het hartige van de mierikswortelsaus. Onze rode bietjes zijn biodynamisch geteeld op een klei-rijke en luchtige bodem. Dit en het koken van de bieten in eigen sap, dus zonder toevoegingen, geeft een geweldige en pure smaak!