Pel de ui en snijd in partjes. Was de paprika's, verwijder de zaadlijsten en snijd in repen.
Verhit olie in een bakpan en fruit de uien 2 minuten op een middelhoog vuur. Voeg de paprika toe en roerbak 5 minuten op een hoog vuur. Breng op smaak met de tijm. Temper het vuur en laat afgedekt garen.
Breng een pan met water en een snuf zout aan de kook en kook de volkoren penne in 8 minuten al dente. Giet daarna het water af.
Pel de knoflook. Was de tomaten, snijd klein en blender met een staafmixer of keukenmachine tot een saus. Pers de knoflook er bovenuit en breng op smaak met zout en peper. Schenk de tomatensaus bij de paprika en verwarm mee.
Snijd de vegan chorizo in reepjes en bak in een bakpan krokant.
Schep de volkoren penne in diepe borden en verdeel daar de paprika-tomatensaus over. Strooi de vegan chorizo erover.
TIPOok erg lekker met verse basilicum.
II
Dit gerecht is een vitaminebommetje! Dat komt omdat paprika heel veel vitamine C bevat. Wist je dat een rode paprika 2 keer zo veel vitamine C bevat als een groene paprika? De gele en rode paprika’s beginnen als groene paprika’s en verkleuren naarmate ze rijper worden. Rode en gele paprika's zijn zoeter dan de groene variant en daardoor gewilder.
Paprika's behoren tot de vruchtgroente, net als tomaten, komkommers en aubergines.