Gemiddelde van {count} {count, plural, =0{reviews} one{review} other{reviews}}
Glutenvrij
SesamzaadPeulvruchten
Biologische ingrediënten
1 pers.2 pers.3 pers.4 pers.
1 st KnoflookteenHerkomst: Proaco
170 g Fusilli (GV)Herkomst: IDorganics
250 g Aardappels, vastkokendHerkomst: Smits van Oijen
100 g Zeewier tapenadeHerkomst: Leqrs
250 g SnijbonenHerkomst: Primeale
5 g Verse basilicumHerkomst: Forc
2 st TomaatHerkomst: Lukassen
Zelf toevoegen
snufje Zout en peper
2 el Bakolie
Meet hoe goed je eet
Groente230 g
Vitaliteit81 Punten
CO2eq622 g
Water73,9 l
Voorbereiding (25 min)
Klik regel om deze af te strepen
Breng een pan met water aan de kook. Was of schil de aardappels, snijd in kleine dobbelsteentjes en kook in 15 minuten gaar. Was de snijbonen, snijd klein en kook halverwege met de aardappels mee. Giet daarna het water af en vang wat kookvocht op.
Breng intussen een andere pan met water en een snuf zout aan de kook voor de glutenvrije pasta. Kook circa 8 minuten en giet daarna het water af.
Pel de knoflook. Was de tomaat en snijd klein. Doe de zeewiertapenade in een bakje en roer een beetje van het warme pasta kookvocht erdoor.
Verhit olie in een ruime bakpan (of een hapjespan) en bak de knoflook en tomaat 4 minuten op een middelhoog vuur. Voeg de pasta, aardappels, snijbonen, de helft van de basilicum en de tapenade toe en verwarm nog enkele minuten mee. Proef en breng op smaak met zout en peper.
Serveer de pasta Genovese in een mooie schaal en garneer met de overgebleven basilicum.
TIPOok erg lekker met wat fijngehakte noten.
II
Pasta Genovese is één van de klassiekers uit Genua in Italië en bestaat uit trofi (een soort pasta) met pesto, sperziebonen en aardappels. Hoewel wij het misschien raar vinden klinken om aardappels en pasta in één gerecht te combineren, is dat in Italië heel gewoon. En zo lekker dat je het écht eens moet proberen! Vandaag maken wij een variant met zeewier tapenade. Lekker glutenvrij, zonder toegevoegde suikers. 'Inspired by Ralph Moorman'