Pasta bowl met tempeh

Pasta bowl met tempeh radijs, paprika en komkommer

| 645 kcal
Moeilijkheidsgraad: Eenvoudig

Reviews

Nog geen reviews
Variatie, Lactosevrij, Vegetarisch, Vegan, Seizoen, Afvallen, Lekker snel, Gezin, Ketogeen, 9 maanden
Peulvruchten
Gluten
Tarwe
Sojabonen

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 1 st Gele paprikaHerkomst: Frank de koning
  • 1 bosje RadijsHerkomst: Be-leaf
  • 170 g Volkoren fusilli
  • 0.5 st LimoenHerkomst: Fairtrasa
  • 175 g Tempeh, MexicaansHerkomst: Bumi
  • 0.5 st KomkommerHerkomst: Noordhoek

Zelf toevoegen

  • 1 el Olijfolie extra vierge
  • 1 el Bakolie
  • snufje Zout en (chili)peper
  • 1 el Balsamicoazijn

Meet hoe goed je eet

vita-scoreVitaliteit87 Punten
co2-reduction-scoreCO2eq810 g
water-reduction-scoreWater44,3 l

Voorbereiding (20 min)

Klik regel om deze af te strepen
  1. Breng water met een snuf zout aan de kook voor de volkoren fusilli. Kook in 8 minuten beetgaar. Giet daarna het water af en zet onafgedekt opzij.
  2. Was de radijsjes, verwijder het groen en snijd de radijsjes in plakjes. Was de paprika, verwijder de zaadlijsten en snijd in blokjes. Was de komkommer, verwijder de zaadlijst en snijd in blokjes.
  3. Verwarm bakolie in een koekenpan en roerbak de tempeh in 3-5 minuten bruin.
  4. Maak intussen een dressing van limoensap, olijfolie, balsamicoazijn zout en (chili)peper.
  5. Schik alle ingrediënten in mooie kommetjes en schenk de dressing erover.
TIPOok erg lekker met verse koriander en pompoenpitten.

II

Deze heerlijke lentebowl bestaat uit een combinatie van koude en warme ingrediënten. De eiwitrijke lupine tempeh is 100% biologisch en lokaal geproduceerd met respect voor mens, dier & milieu. De bonen worden op eeuwenoude wijze gefermenteerd en zo omgetoverd tot een voedzame lekkernij die je in vrijwel elk gerecht kunt gebruiken. De tempeh is al kort gebakken en op smaak gebracht met een huisgemaakt Mexicaanse marinade. Lekker makkelijk!

Voedingswaarden

(Per portie)
Energie645 kcal
Koolhydraten66 g
Suiker9 g
Vet25 g
Verzadigd vet3 g
Eiwit31 g
Vezels18 g
Zout0.7 g
nutriscore-A

Allergenen informatie

Peulvruchten
Gluten
Tarwe
Sojabonen