Pasta Alfredo met champignon-kaassaus

Pasta Alfredo met champignon-kaassaus en broccoli

| 774 kcal
Moeilijkheidsgraad: Eenvoudig

Reviews

3,0
Gemiddelde van {count} {count, plural, =0{reviews} one{review} other{reviews}}
9 maanden, Eiwitrijk, Specials, Lekker snel, Vegetarisch, Gezin, Variatie
Tarwe
Gluten
Lactose
Ei
Melk

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 70 g Parmezaanse kaasHerkomst: Bioverde
  • 2 st KnoflookteenHerkomst: Proaco
  • 1 st BroccoliHerkomst: lukassen
  • 250 g Verse tagliatelleHerkomst: Bioverde
  • 100 ml Crème fraîcheHerkomst: Weerribben Zuivel
  • 200 g Champignons

Zelf toevoegen

  • 2 el Olie of boter
  • snufje Zout en peper

Meet hoe goed je eet

vegetablecounterGroente270 g
vita-scoreVitaliteit67 Punten
co2-reduction-scoreCO2eq1.008 g
water-reduction-scoreWater10,3 l

Voorbereiding (20 min)

Klik regel om deze af te strepen
  1. Veeg de champignons schoon en snijd in vieren. Pel de knoflook. Verhit olie (of verwarm boter) in een bakpan en bak de champignons 5 minuten op een middelhoog vuur. Pers de knoflook erboven uit.
  2. Schep de crème fraîche erbij en verwarm maar breng niet aan de kook. Rasp de Parmezaanse kaas erboven en laat de kaas smelten op een laag vuur. Breng op smaak met peper en zout.
  3. Was intussen de broccoli, snijd in kleine roosjes en de stronk in blokjes. Breng een pan met water en een snuf zout aan de kook en kook de broccoli in 3-5 minuten beetgaar (heb je de broccoli liever wat zachter, kook dan 8-10 minuten). Giet het water af.
  4. Breng een andere pan met water en een snuf zout aan de kook en kook de verse tagliatelle in 3 minuten al dente. Giet het water af.
  5. Schep de tagliatelle en de champignon-kaassaus door elkaar en serveer de broccoli ernaast. Rasp eventueel nog wat extra kaas erover.
TIPOok erg lekker met een zacht gebakken uitje.

II

Soms moet je gewoon kunnen genieten van een waanzinnig lekkere pasta waar je heel blij van wordt. Dat gaat zeker gebeuren met de romige pasta van vandaag. Pasta Alfredo werd in 1914 bedacht door Alfredo di Lelio. Hij kookte fettuccine (brede lintpasta) en bracht dit op smaak met boter en Parmezaanse kaas. Hoewel de Italianen het pasta al burro e parmigiano noemen, is pasta Alfredo in Amerika een zeer bekend gerecht.

Voedingswaarden

(Per portie)
Energie774 kcal
Koolhydraten74 g
Suiker5 g
Vet34 g
Verzadigd vet20 g
Eiwit38 g
Vezels12 g
Zout0.9 g
nutriscore-A

Allergenen informatie

Tarwe
Gluten
Lactose
Ei
Melk