1 el ChilivlokkenHerkomst: Organic Flavour Company
100 ml Tomatensap met zeezoutHerkomst: Luna e Terra
3 st TomaatHerkomst: Lukassen
50 g KappertjesHerkomst: La Bio Idea
200 g Witte pastaHerkomst: Stegeman
1 st AubergineHerkomst: Frank de koning
Zelf toevoegen
snufje Zout
2 el Olijfolie
Meet hoe goed je eet
Groente300 g
Vitaliteit68 Punten
CO2eq374 g
Water28,6 l
Voorbereiding (15 min)
Klik regel om deze af te strepen
Breng een pan met water en een snuf zout aan de kook. Kook de pasta in 8 minuten beetgaar, bewaar een kopje kookvocht en giet het water af.
Was de aubergine en tomaat en snijd klein.
Verwarm olie in een bakpan en bak de aubergine en tomaat 8-10 minuten. Voeg dan de tomatensap toe en laat afgedekt nog een paar minuten zachtjes pruttelen.
Voeg de kappertjes toe en en breng op smaak met zout en chilivlokken. Schep de voorgekookte pasta en een beetje kookvocht door de saus en verwarm nog even mee.
TIPFrituur de kappertjes kort in een laagje olie, dat geeft het gerecht een krokante bite.
II
Een supersimpele, maar megalekkere pasta. Deze pasta, met zijn oorsprong in Sicilië, schijnt vernoemd te zijn naar een opera uit die tijd. Maar dat weten we niet zeker. Wat we wel zeker weten is dat het een gerecht is dat je binnen 15 minuten op tafel zet. De pasta wordt gemaakt met lekker veel aubergine, tomaat, kappertjes en een klein pitje dankzij de chilivlokken. Een perfecte combinatie!