0.5 st Groentebouillontablet (zoutarm)Herkomst: your organic nature
0.5 bakje PurplekersHerkomst: koppert cress
130 g ParelgortHerkomst: do it
Zelf toevoegen
snufje Peper
1 el Olijfolie extra vierge
1 el Bakolie
Meet hoe goed je eet
Vitaliteit69 Punten
CO2eq1.674 g
Water170,9 l
Voorbereiding (35 min)
Klik regel om deze af te strepen
Was de parelgort in een zeef onder de kraan. Doe de parelgort en water in een pan (verhouding 1:3) en breng aan de kook. Verkruimel het groentebouillontablet erboven. Laat 25-30 minuten zachtjes koken en roer af en toe. Giet daarna de bouillon af.
Pel intussen de ui en snijd in partjes. Was de courgette en aubergine en snijd in gelijke stukken.
Verhit olie in een grote bakpan en roerbak de ui, courgette en aubergine 10 minuten op een middelhoog vuur.
Meng de parelgort met de groenten en houd warm op een laag vuur. Proef en breng eventueel verder op smaak met olijfolie extra vierge en peper.
Snijd intussen de grillkaas in stukken en gril of bak de kaas goudbruin (circa 3 minuten). Verdeel de grillkaas en purplekers over de parelgort met groenten.
TIPOok heel erg lekker met pijnboompitjes.
II
Parelgort is gepelde gerst die geslepen is tot een gladde ronde korrel. Je kunt van alles ermee maken. Het kan in de soep, als risotto, in een salade en zelfs als toetje. De smaak is vrij neutraal, dus er valt veel mee te experimenteren. We koken de parelgort in groentebouillon, voor een lekkere, hartige smaak.
Tip: haal de aubergine uit de zak en bewaar op een donkere plek.