Romige parelgerst-risotto met vegan roomkaas peer en walnoten
4,5
704 kcal
250 g groente
![Romige parelgerst-risotto met vegan roomkaas](https://static.ekomenu.nl/assets/static/public/1/recipe/L8COHO-R18-parelgerst-risotto-met-fermentino-LOGO.jpg)
Vandaag maken we een verrukkelijke risotto met een vegan roomkaas. Deze roomkaas bevat alleen cashewnoten, water en zout en geeft een lekkere en romige smaak aan de risotto. Het is gezond, een bron van eiwit en zit bomvol goede voedingsstoffen. Deze vegan roomkaas is dus niet alleen heel lekker, maar ook nog eens heel goed voor je!
Bereiding (35 min)
Klik op een regel om deze af te strepen
- Bereid de bouillon. Was de courgette en snijd klein. Pel en snipper de ui en knoflook. Verwarm olie in een bakpan met een dikke bodem en bak de courgette, ui en knoflook gedurende 2 minuten.
- Spoel de parelgerst in een zeef onder de kraan en bak 2 minuten mee. Schenk een deel van de bouillon erbij. Roer regelmatig en laat de parelgerst de bouillon opnemen. Herhaal dit totdat al de bouillon is opgenomen en de parelgerst beetgaar is. Dit duurt 15-20 minuten.
- Was intussen de peer, verwijder het klokhuis en snijd klein. Was de spinazie in een zeef onder de kraan, laat goed uitlekken en snijd kleiner. Voeg de peer, spinazie en de fermentino cashewspread op het laatst toe aan de parelgerst (als de peer nog heel hard is, kun je ‘m wat eerder bij de risotto doen). Zet eventueel het vuur wat hoger als de risotto te vochtig blijft.
- Hak de walnoten in grove stukken. Je kunt ze eventueel even roosteren in een droge bakpan. Garneer de parelgerst-risotto met de walnotencrunch en breng verder op smaak met peper en zout.
TIP
De risotto is ook heel erg lekker met een scheutje witte wijn. Biologische ingrediënten
1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
- 1 st CourgetteHerkomst: Peeters
- 2 st UiHerkomst: TVA Organics
- 1 st KnoflookteenHerkomst: Proaco
- 130 g ParelgerstHerkomst: Greenage
- 0.5 st PeerHerkomst: Terlinden
- 100 g SpinazieHerkomst: Biobrothers
- 100 g Fermentino cashewspreadHerkomst: Fermé
- 25 g WalnotenHerkomst: IDorganics
- 400 ml Bouillon
- 2 el Olijfolie
- snufje Zout en peper
Meet hoe goed je eet
True price -18%
Groente+ 98%
Vitaliteit+ 43%
CO2eq -81%
Water+ 44%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
Vegetarisch, Vegan, Lactosevrij
Voedingswaarden
Per portieEnergie704 kcal
Koolhydraten64 g
Suiker17 g
Vet37 g
Verzadigd vet6 g
Eiwit20 g
Vezels16 g
Zout0.7 g
Allergenen informatie
Gluten
Noten
Tarwe
Vergelijkbare recepten
646 kcal
300 g groente
Gezin, Lactosevrij, Variatie, Vegetarisch, 9 maanden, Afvallen, Vegan, Glutenvrij
740 kcal
290 g groente
Vegetarisch, Variatie, 9 maanden, Lekker snel, Seizoen, Gezin
740 kcal
270 g groente
Seizoen, Vegetarisch, Gezin, Variatie, Lekker snel
661 kcal
280 g groente
Vegan, Glutenvrij, Vegetarisch, 9 maanden, Lactosevrij, Variatie, Gezin, Seizoen
789 kcal
230 g groente
Gezin, Lactosevrij, 9 maanden, Variatie, Vegan, Lekker snel, Vegetarisch, Seizoen, Glutenvrij
652 kcal
220 g groente
Vegetarisch, Lactosevrij, 9 maanden, Vegan, Seizoen, Variatie, Afvallen, Gezin, Lekker snel
782 kcal
200 g groente
Lekker snel, Variatie, Seizoen, Vegetarisch, Glutenvrij, 9 maanden