Parelgerst risotto met koolraap en schouderham
Nog geen reviews
669 kcal
400 g groente
Vandaag staat parelgerst risotto met koolraap op het menu. Onze biologische koolraap komt van de telers Ronald en Helma Vader. Zij telen sinds 2001 biologisch en vinden het belangrijk dat er een natuurlijk evenwicht is in de gewassen. Het liefst gebruiken ze zo weinig mogelijk natuurlijke middelen en laten ze de natuur zijn gang gaan. Oftewel, hun koolrapen zijn puur natuur! Wist je dat koolraap heel rijk is aan vitamine C en daarom bekend staat als 'de citroen van het noorden?'

Biologische ingrediënten
1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
- 2 st Ui Herkomst: TVA Organics
- 5 g Verse salie Herkomst: Herbio
- 130 g Parelgerst Herkomst: Greenage
- 1 st Koolraap Herkomst: Smits van Oijen
- 90 g Schouderham Herkomst: St. Hendrick
- 75 g Geraspte kaas Herkomst: Kaandorp
- 30 g Boter
- 700 ml Bouillon
- 1 el Bakolie
- snufje Zout en peper
Bereiding (40 min)
Klik op een regel om deze af te strepen
- Pel en snipper de ui. Was de salie en snijd de blaadjes fijn. Bereid de bouillon.
- Verwarm boter in een bakpan, fruit de ui 1 minuut en voeg de helft van de salie toe. Voeg de parelgerst toe en roer goed zodat alle korrels bedekt zijn met boter. Voeg een scheut bouillon toe en laat op een middelhoog vuur koken tot het vocht is opgenomen. Herhaal dit proces tot de bouillon op is en de parelgerst beetgaar. Dit duurt circa 25 minuten.
- Schil intussen de koolraap en snijd in kleine blokjes en voeg toe aan de parelgerst risotto. Laat afgedekt tenminste 15 minuten mee garen.
- Snijd de ham in repen. Verhit olie in een bakpan en bak krokant in 5 minuten. Schep uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier.
- Strooi de geraspte kaas over de parelgerst risotto en roer goed door elkaar zodat de kaas smelt. Serveer de smeuïge parelgerst risotto met de krokante ham en garneer met wat verse salie.
TIP
Je kunt ook een deel van de salie frituren en vlak voor het serveren over de risotto strooien. Nog geen reviews
Meet hoe goed je eet
True price -6%
Groente + 217%
Vitaliteit + 12%
CO2 eq + 57%
Water -30%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
Eiwitrijk, Variatie, Seizoen, Afvallen, 9 maanden, Gezin
Voedingswaarden
Per portieEnergie669 kcal
Koolhydraten56 g
Suiker11 g
Vet35 g
Verzadigd vet17 g
Eiwit28 g
Vezels10 g
Zout2 g
Allergenen informatie
Lactose
Gluten
Melk
Tarwe
Varken


