Parelcouscous salade met venkel, olijven en sinaasappel vinaigrette

710 kcal
330 g groente

Vandaag maken we een frisse maaltijdsalade op basis van parelcouscous. Onze biologische parelcouscous is voorgestoomd, een bereiding waarbij smaak en voedingswaarden optimaal blijven. Parelcouscous is ronder en dikker van vorm dan de 'normale' couscous. Het wordt voornamelijk veel gegeten in het Midden-Oosten. Vandaag serveren we de parelcouscous met venkel, aubergine, olijven en een sinaasappel vinaigrette.

Parelcouscous salade met venkel, olijven

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 170 g Parelcouscous Herkomst: Greenage
  • 1 st Ui Herkomst: TVA Organics
  • 1 st Venkel Herkomst: Puur Origine
  • 1 st Aubergine Herkomst: Almagro
  • 2 tl Ras el Hanout Herkomst: Organic Flavour Company
  • 0.5 st Sinaasappel Herkomst: Eosta
  • 50 g Rucola Herkomst: Ekologisch
  • 75 g Zwarte olijven Herkomst: Marqt
  • 25 g Walnoten Herkomst: IDorganics
Zelf toevoegen
  • 2 el Olijfolie
  • 1 tl Mosterd
  • snufje Zout en peper

Bereiding (20 min)

Klik op een regel om deze af te strepen
  1. Breng een pan met water en een snuf zout (of bouillon) aan de kook voor de parelcouscous en kook in 10 minuten gaar. Giet het water af en zet opzij zodat de parelcouscous een beetje kan afkoelen.
  2. Pel de ui en snijd in dunne ringen. Snijd de venkel in reepjes en bewaar het venkelgroen voor de garnering. Snijd de aubergine in blokjes. Verhit olie in een bakpan en bak de ui, venkel en aubergine 6-8 minuten, totdat de venkel lichtbruin kleurt. Maak op smaak met ras el hanout, peper en zout. Schep de venkel, aubergine en ui door de parelcouscous.
  3. Rasp de schil van de sinaasappel en pers een beetje sap uit. Meng sap en rasp met de mosterd en olijfolie extra vierge tot een dressing en breng op smaak met zout en peper. Snijd met een scherp mes de sinaasappelpartjes uit de vliesjes.
  4. Was de rucola en laat goed uitlekken. Snijd de olijven in plakjes. Hak de walnoten grof.
  5. Schep de rucola en sinaasappel door de parelcouscous en garneer met de olijven, walnoten en een plukje venkelgroen.
TIP
Houd je van pit? Meng de dressing met sambal of chilivlokken.
3,7
Gemiddelde van 44 reviews

Meet hoe goed je eet

truecosts
True price -42%
vegetablecounter
Groente + 162%
vita-score
Vitaliteit + 56%
co2-reduction-score
CO2 eq -81%
water-reduction-score
Water -56%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
VeganLactosevrijVegetarischSeizoenGezinLekker snelVariatie9 maanden

Voedingswaarden

Per portie
Energie710 kcal
Koolhydraten81 g
Suiker15 g
Vet32 g
Verzadigd vet4 g
Eiwit19 g
Vezels13 g
Zout0.7 g
Allergenen informatie
Tarwe
Gluten
Noten
nutriscore-A

Vergelijkbare recepten