Gemiddelde van {count} {count, plural, =0{reviews} one{review} other{reviews}}
9 maanden, Vegetarisch, Seizoen, Gezin, Variatie
MelkPeulvruchtenPaprikaGlutenTarweLactose
Biologische ingrediënten
1 pers.2 pers.3 pers.4 pers.
75 ml YoghurtHerkomst: Sobbeke
2 st UiHerkomst: TVA Organics
1 el Kurkuma (verse)Herkomst: Fairtrasa
5 g Verse peterselieHerkomst: Forc
0.5 st Witte koolHerkomst: Huib Rijk
170 g ParelcouscousHerkomst: Greenage
200 g Zoete aardappel falafelHerkomst: Florentin
1 st KnoflookteenHerkomst: Proaco
Zelf toevoegen
2 el Olie
snufje Zout en (chili)peper
Meet hoe goed je eet
Groente280 g
Vitaliteit72 Punten
CO2eq433 g
Water16,8 l
Voorbereiding (30 min)
Klik regel om deze af te strepen
Pel en snipper de ui. Verwijder de buitenste bladeren van de kool, snijd in parten en verwijder de harde kern. Rasp of snijd de kool in hele dunne repen. Schil de kurkuma (let op kurkuma geeft erg af aan je handen).
Breng een pan met water en een snuf zout (of bouillon) aan de kook voor de parelcouscous en kook in 10-12 minuten gaar. Giet het water af en zet afgedekt opzij.
Verhit intussen olie in een wok of ruime bakpan en fruit de ui 2 minuten. Rasp de kurkuma en bak even mee. Voeg de kool toe en roerbak in 5-10 minuten krokant gaar. Breng op smaak met zout en peper en laat afgedekt garen.
Verhit olie in een andere bakpan en bak de falafel balletjes in 5-7 minuten op een middelhoog vuur rondom bruin.
Pel de knoflook. Roer de yoghurt los en pers de knoflook erboven uit. Snijd de peterselie fijn en roer door de yoghurt. Breng op smaak met olijfolie extra vierge, zout en (chili)peper. Serveer de zoete aardappel falafel balletjes met de parelcouscous, de gebakken kool en yoghurtsaus.
TIPHou je van pit? De witte kool is ook erg lekker met komijnpoeder en chilivlokken.
II
Vandaag serveren we parelcouscous met zoete aardappel falafel balletjes en witte kool. Witte kool is stevig, rond en heeft gesloten bladeren. De kleur van witte kool is eigenlijk lichtgroen, dit is te danken aan de fotosynthese onder invloed van licht. Vandaar dat de bladeren in het hart van de kool bleker zijn; zij zien minder licht.