100 g Légumaise gele paprikaHerkomst: Ekomenu, Frank Fol
300 g RegenboogpeenHerkomst: Bioromeo
300 g PastinaakHerkomst: Arenosa
1 st Rode paprikaHerkomst: Frank de Koning
5 g RozemarijnHerkomst: Forc
170 g ParelcouscousHerkomst: Greenage
Zelf toevoegen
2 el Olie
snufje Zout en peper
Meet hoe goed je eet
Groente370 g
Vitaliteit69 Punten
CO2eq296 g
Water12,3 l
Voorbereiding (30 min)
Klik regel om deze af te strepen
Verwarm de oven voor op 180 ºC en bekleed een bakplaat met bakpapier.
Was of schil de regenboogpeen en pastinaak en snijd in gelijke stukken. Was de paprika, verwijder de zaadlijsten en snijd klein. Ris de takjes rozemarijn van de steeltjes en snijd fijn. Doe de groenten en rozemarijn in een kom en besprenkel met olie. Spreid uit over de bakplaat en rooster in 20-25 minuten gaar.
Breng intussen een pan met water en een snuf zout (of bouillon) aan de kook en kook de parelcouscous in 10-12 minuten gaar. Giet het water af en laat even uitdampen.
Hussel de parelcouscous met de gegrilde groenten en breng op smaak met zout en peper (of serveer groenten en parelcouscous apart). Heerlijk met een flinke schep Légumaise!
TIPHeb je nog wat over? Het is heerlijk om van de ingrediënten een salade te maken voor de lunch.
II
Vandaag serveren we parelcouscous met geroosterde groenten, onder andere paprika, regenboogpeen en pastinaak. Wij zijn dol op de prachtig gekleurde regenboogpenen die worden geleverd door De Lepelaar. Op de biologisch dynamische boerderij De Lepelaar verbouwt Jan Schrijver met zijn team naast regenboogpenen o.a. ook bieten, aardappels, postelein, snijbiet en rode en witte kool.