Parelcouscous met geroosterde groenten

Parelcouscous met geroosterde groenten en Légumaise

| 720 kcal
Moeilijkheidsgraad: Eenvoudig

Reviews

3,9
Gemiddelde van {count} {count, plural, =0{reviews} one{review} other{reviews}}
9 maanden, Gezin, Seizoen, Variatie, Vegetarisch, Vegan, Lactosevrij
Paprika
Selderij
Gluten
Tarwe

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 100 g Légumaise gele paprikaHerkomst: Ekomenu, Frank Fol
  • 300 g RegenboogpeenHerkomst: Bioromeo
  • 300 g PastinaakHerkomst: Arenosa
  • 1 st Rode paprikaHerkomst: Frank de Koning
  • 5 g RozemarijnHerkomst: Forc
  • 170 g ParelcouscousHerkomst: Greenage

Zelf toevoegen

  • 2 el Olie
  • snufje Zout en peper

Meet hoe goed je eet

vegetablecounterGroente370 g
vita-scoreVitaliteit69 Punten
co2-reduction-scoreCO2eq296 g
water-reduction-scoreWater12,3 l

Voorbereiding (30 min)

Klik regel om deze af te strepen
  1. Verwarm de oven voor op 180 ºC en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  2. Was of schil de regenboogpeen en pastinaak en snijd in gelijke stukken. Was de paprika, verwijder de zaadlijsten en snijd klein. Ris de takjes rozemarijn van de steeltjes en snijd fijn. Doe de groenten en rozemarijn in een kom en besprenkel met olie. Spreid uit over de bakplaat en rooster in 20-25 minuten gaar.
  3. Breng intussen een pan met water en een snuf zout (of bouillon) aan de kook en kook de parelcouscous in 10-12 minuten gaar. Giet het water af en laat even uitdampen.
  4. Hussel de parelcouscous met de gegrilde groenten en breng op smaak met zout en peper (of serveer groenten en parelcouscous apart). Heerlijk met een flinke schep Légumaise!
TIPHeb je nog wat over? Het is heerlijk om van de ingrediënten een salade te maken voor de lunch.

II

Vandaag serveren we parelcouscous met geroosterde groenten, onder andere paprika, regenboogpeen en pastinaak. Wij zijn dol op de prachtig gekleurde regenboogpenen die worden geleverd door De Lepelaar. Op de biologisch dynamische boerderij De Lepelaar verbouwt Jan Schrijver met zijn team naast regenboogpenen o.a. ook bieten, aardappels, postelein, snijbiet en rode en witte kool.

Voedingswaarden

(Per portie)
Energie720 kcal
Koolhydraten98 g
Suiker23 g
Vet26 g
Verzadigd vet3 g
Eiwit17 g
Vezels15 g
Zout1 g
nutriscore-A

Allergenen informatie

Paprika
Selderij
Gluten
Tarwe