Parelcouscous met bietjes gekaramelliseerde witlof en feta
4,0
711 kcal
280 g groente
Parelcouscous is ronder en dikker van vorm dan de 'normale' couscous. Het wordt veel gegeten in het Midden-Oosten. Witlof is naaste familie van andijvie, ze hebben de licht-bittere smaak met elkaar gemeen. Daarom is de combinatie met het zoetige van de rode bietjes erg geslaagd.

Biologische ingrediënten
1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
- 170 g Parelcouscous Herkomst: Greenage
- 1 st Rode ui Herkomst: TVA Organics
- 300 g Witlof Herkomst: Nieuw Bonaventura
- 250 g Rode bieten, gekookt Herkomst: Puur NL
- 75 g Feta Herkomst: Lactea (let op: dierlijk stremsel)
- 25 g Walnoten Herkomst: IDorganics
- 2 el Olijfolie en/of boter
- 1 tl Tijm
- snufje Zout en peper
Bereiding (20 min)
Klik op een regel om deze af te strepen
- Breng een pan met water (of bouillon) aan de kook voor de parelcouscous en kook in 10 minuten gaar. Giet het water af en zet opzij zodat de parelcouscous een beetje kan afkoelen.
- Pel intussen de ui en snijd in kwarten. Verwijder de stronkjes van de witlof en snijd in de lengte in dunne repen. Verhit olie en boter in een bakpan en bak de ui en witlof 10 minuten op een middelhoog vuur. Breng op smaak met zout en peper.
- Snijd ondertussen de bietjes en feta in blokjes. Hak de walnoten grof.
- Verwarm de bietjes samen met de parelcouscous in een pan. De parelcouscous kleurt nu mooi roze. Breng op smaak met zout, peper en tijm.
- Serveer de parelcouscous op mooie borden en schep de witlof erop. Verdeel de feta en walnoten erover.
TIP
Dit gerecht is koud ook heel erg lekker als lunch salade of in combinatie met dille. 4,0
Meet hoe goed je eet
True price -40%
Groente + 122%
Vitaliteit + 58%
CO2 eq -64%
Water -60%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
Variatie, Vegetarisch, Seizoen, 9 maanden, Lekker snel
Voedingswaarden
Per portieEnergie711 kcal
Koolhydraten77 g
Suiker13 g
Vet33 g
Verzadigd vet12 g
Eiwit24 g
Vezels8 g
Zout1.2 g
Allergenen informatie
Noten
Tarwe
Gluten
Melk
Lactose


