Gemiddelde van {count} {count, plural, =0{reviews} one{review} other{reviews}}
Specials, Afvallen, Variatie, Vegetarisch, Seizoen, 9 maanden, Lekker snel
NotenTarweGlutenMelkLactose
Biologische ingrediënten
1 pers.2 pers.3 pers.4 pers.
250 g Rode bieten, gekooktHerkomst: Puur NL
75 g FetaHerkomst: Minos
170 g ParelcouscousHerkomst: Greenage
25 g WalnotenHerkomst: IDorganics
1 st Rode uiHerkomst: Greenorganics
2 st WitlofHerkomst: Puur Origine
Zelf toevoegen
1 el Olie
snufje Zout en peper
Meet hoe goed je eet
Groente260 g
Vitaliteit81 Punten
CO2eq609 g
Water60,8 l
Voorbereiding (20 min)
Klik regel om deze af te strepen
Breng een pan met water (of bouillon) aan de kook voor de parelcouscous en kook in 10 minuten gaar. Giet het water af en zet opzij zodat de parelcouscous een beetje kan afkoelen.
Pel intussen de ui en snijd in kwarten. Verwijder de stronk van de witlof en snijd in de lengte in dunne repen. Verhit olie in een bakpan en bak de ui en witlof 10 minuten op een middelhoog vuur. Breng op smaak met zout en peper.
Snijd ondertussen de bietjes en feta in blokjes. Hak de walnoten grof.
Verwarm de bietjes samen met de parelcouscous in een pan. De parelcouscous kleurt nu mooi roze.
Serveer de parelcouscous op mooie borden en schep de witlof erop. Verdeel de feta en walnoten erover.
TIPDit gerecht is koud ook heel erg lekker als lunch salade.
II
Parelcouscous is ronder en dikker van vorm dan de 'normale' couscous. Het wordt veel gegeten in het Midden-Oosten. Witlof is naaste familie van andijvie, ze hebben de licht-bittere smaak met elkaar gemeen. Witlof bevat redelijk wat vitamine C, foliumzuur en kalium. Daarnaast bevat witlof bitterstoffen, welke een positief effect hebben op de spijsvertering.