Paprikaburger met snijbonen en aardappels

596 kcal
280 g groente

Wist je dat de naam 'snijboon' is ontleend aan het feit dat de peulen vroeger gewoonlijk overdwars in heel dunne reepjes gesneden werden? Omdat de snijboon vroeger hele lange draden hadden. Tegenwoordig zijn de bonen draadloos, zodat ze ook in wat grovere stukken gesneden kunnen worden. Snijbonen kun je koken, stomen en wokken. Wij serveren ze met aardappels en een vegetarisch burger.

Paprikaburger met snijbonen

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 400 g Aardappels, zachtkokend Herkomst: De Eerste
  • 2 st Rode ui Herkomst: TVA Organics
  • 400 g Snijbonen Herkomst: Oppedonk
  • 2 st Paprikaburger Herkomst: de paddestoel
Zelf toevoegen
  • 2 el Bakolie
  • snufje Zout en peper

Bereiding (30 min)

Klik op een regel om deze af te strepen
  1. Breng water aan de kook voor de aardappels. Was de aardappels, snijd in stukken en kook in 5-10 minuten beetgaar. Giet daarna het water af en laat even uitdampen.
  2. Pel de ui en snijd in halve ringen. Verhit olie in een bakpan en bak de ui samen met de aardappels al omscheppend goudbruin. Breng op smaak met een snuf zout en peper.
  3. Was de snijbonen, verwijder de uiteindes en snijd klein. Breng water aan de kook voor de snijbonen. Kook in 6-10 minuten gaar. Giet vervolgens het water af. Breng op smaak met de nootmuskaat.
  4. Verhit olie in een andere bakpan en bak de paprikaburgers circa 5 minuten.
  5. Serveer de paprikaburgers met de snijbonen en gebakken aardappels ernaast.
TIP
Je kunt ook aardappelrösti maken door de aardappels te raspen en te bakken in een pan.
Nog geen reviews

Meet hoe goed je eet

truecosts
True price + 19%
vegetablecounter
Groente + 122%
vita-score
Vitaliteit + 27%
co2-reduction-score
CO2 eq -66%
water-reduction-score
Water + 648%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
Lekker snelVeganGezin9 maandenLactosevrijVariatieVegetarisch

Voedingswaarden

Per portie
Energie596 kcal
Koolhydraten70 g
Suiker6 g
Vet25 g
Verzadigd vet2 g
Eiwit16 g
Vezels18 g
Zout1.2 g
Allergenen informatie
Gluten
Tarwe
Sojabonen
Paprika
Peulvruchten
nutriscore-A

Vergelijkbare recepten