400 g Aardappels, zachtkokendHerkomst: Smits van Oijen
2 st PaprikaburgerHerkomst: de paddestoel
400 g SnijbonenHerkomst: Solid
Zelf toevoegen
snufje Zout en peper
2 el Bakolie
Meet hoe goed je eet
Groente280 g
Vitaliteit73 Punten
CO2eq574 g
Water478,6 l
Voorbereiding (30 min)
Klik regel om deze af te strepen
Breng water aan de kook voor de aardappels. Was de aardappels, snijd in stukken en kook in 5-10 minuten beetgaar. Giet daarna het water af en laat even uitdampen.
Pel de ui en snijd in halve ringen. Verhit olie in een bakpan en bak de ui samen met de aardappels al omscheppend goudbruin. Breng op smaak met een snuf zout en peper.
Was de snijbonen, verwijder de uiteindes en snijd klein. Breng water aan de kook voor de snijbonen. Kook in 6-10 minuten gaar. Giet vervolgens het water af. Breng op smaak met de nootmuskaat.
Verhit olie in een andere bakpan en bak de paprikaburgers circa 5 minuten.
Serveer de paprikaburgers met de snijbonen en gebakken aardappels ernaast.
TIPJe kunt ook aardappelrösti maken door de aardappels te raspen en te bakken in een pan.
II
Wist je dat de naam 'snijboon' is ontleend aan het feit dat de peulen vroeger gewoonlijk overdwars in heel dunne reepjes gesneden werden? Omdat de snijboon vroeger hele lange draden hadden. Tegenwoordig zijn de bonen draadloos, zodat ze ook in wat grovere stukken gesneden kunnen worden. Snijbonen kun je koken, stomen en wokken. Wij serveren ze met aardappels en een vegetarisch burger.