Paprikaburger met snijbonen en aardappels
Nog geen reviews
596 kcal
280 g groente
Wist je dat de naam 'snijboon' is ontleend aan het feit dat de peulen vroeger gewoonlijk overdwars in heel dunne reepjes gesneden werden? Omdat de snijboon vroeger hele lange draden hadden. Tegenwoordig zijn de bonen draadloos, zodat ze ook in wat grovere stukken gesneden kunnen worden. Snijbonen kun je koken, stomen en wokken. Wij serveren ze met aardappels en een vegetarisch burger.

Biologische ingrediënten
1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
- 400 g Aardappels, zachtkokend Herkomst: De Eerste
- 2 st Rode ui Herkomst: TVA Organics
- 400 g Snijbonen Herkomst: Oppedonk
- 2 st Paprikaburger Herkomst: de paddestoel
- 2 el Bakolie
- snufje Zout en peper
Bereiding (30 min)
Klik op een regel om deze af te strepen
- Breng water aan de kook voor de aardappels. Was de aardappels, snijd in stukken en kook in 5-10 minuten beetgaar. Giet daarna het water af en laat even uitdampen.
- Pel de ui en snijd in halve ringen. Verhit olie in een bakpan en bak de ui samen met de aardappels al omscheppend goudbruin. Breng op smaak met een snuf zout en peper.
- Was de snijbonen, verwijder de uiteindes en snijd klein. Breng water aan de kook voor de snijbonen. Kook in 6-10 minuten gaar. Giet vervolgens het water af. Breng op smaak met de nootmuskaat.
- Verhit olie in een andere bakpan en bak de paprikaburgers circa 5 minuten.
- Serveer de paprikaburgers met de snijbonen en gebakken aardappels ernaast.
TIP
Je kunt ook aardappelrösti maken door de aardappels te raspen en te bakken in een pan. Nog geen reviews
Meet hoe goed je eet
True price + 19%
Groente + 122%
Vitaliteit + 27%
CO2 eq -66%
Water + 648%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
Lekker snel, Vegan, Gezin, 9 maanden, Lactosevrij, Variatie, Vegetarisch
Voedingswaarden
Per portieEnergie596 kcal
Koolhydraten70 g
Suiker6 g
Vet25 g
Verzadigd vet2 g
Eiwit16 g
Vezels18 g
Zout1.2 g
Allergenen informatie
Gluten
Tarwe
Sojabonen
Paprika
Peulvruchten


