Flammkuchen met bloemkool en koriander en een papaya-curry spread

706 kcal
250 g groente

Flammkuchen is een gerecht uit de Elzas, een regio in Frankrijk. Het wordt ook wel Tarte flambée genoemd. Het traditionele recept bevat een bodem van dun brooddeeg die met crème fraîche, uien en reepjes spek is belegd. Vandaag beleggen we de flammkuchen met papaya-curryspread en bloemkool. Een spannende combinatie! De bloemkool is van oudsher een zeer geliefde groente. De witte bloemkool blijft mooi wit doordat deze tijdens de groei afgedekt is met blad.

Flammkuchen met bloemkool en koriander

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 2 st Flammkuchendeeg Herkomst: Flammkuchen.nl
  • 1 st Bloemkool Herkomst: BakkerBio
  • 2 tl Citroen-kerriepoeder Herkomst: Het blauwe huis
  • 2 st Rode ui Herkomst: TVA Organics
  • 90 g Papaya-curry spread Herkomst: Your organic nature
  • 0.5 st Verse koriander Herkomst: Herbio
Zelf toevoegen
  • 2 el Olie
  • snufje Zout en (chili)peper

Bereiding (25 min)

Klik op een regel om deze af te strepen
  1. Verwarm de oven voor op 230 ºC en bekleed een bakplaat met bakpapier. Bak het flammkuchendeeg circa 3 minuten onderin de hete oven. Haal dan uit de oven en leg opzij.
  2. Verwijder de bladeren van de bloemkool en snijd de bloemkool in hele kleine roosjes en de stronk in dunne plakjes. Meng de olie met citroen-kerriepoeder, zout en (chili)peper. Doe de bloemkool in de ovenschaal en schenk de kerrie-olie erover. Hussel goed door elkaar en bak de bloemkool alvast 5-10 minuten in de voorverwarmde oven.
  3. Pel de ui en snijd in partjes of ringen. Klop de papaya-curry spread los met een beetje water of olie.
  4. Besmeer het flammkuchendeeg losjes met de papaya-saus en verdeel de voorgebakken bloemkoolroosjes en ui erover. Past niet alle bloemkool op de flammkuchen? Dan serveer je de rest ernaast. Bak de flammkuchen nog 10-15 minuten boven in de hete oven.
  5. Snijd de koriander klein en strooi vlak voor het serveren over de flammkuchen.
TIP
Ook erg lekker met hazelnoten. Heb je nog saus over? Deze is heerlijk op een cracker of een boterham.
5,0
Gemiddelde van 4 reviews

Meet hoe goed je eet

truecosts
True price -48%
vegetablecounter
Groente + 98%
vita-score
Vitaliteit + 69%
co2-reduction-score
CO2 eq -82%
water-reduction-score
Water -73%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
VegetarischVegan9 maandenVariatieGezinLekker snelLactosevrij

Voedingswaarden

Per portie
Energie706 kcal
Koolhydraten86 g
Suiker12 g
Vet31 g
Verzadigd vet5 g
Eiwit19 g
Vezels15 g
Zout0.5 g
Allergenen informatie
Koriander
Mosterd
Tarwe
Gluten
nutriscore-A

Vergelijkbare recepten