Pannenkoeken met cherrytomaatjes, spinazie en kikkererwten

716 kcal
0 g groente

Vandaag staan er pannenkoeken op het menu gemaakt van maismeel. De mais is op ambachtelijke wijze gemalen tussen molenstenen, gegarandeerd glutenvrij verwerkt en 100% biologisch. Maismeel is een smakelijk, gezond en voedzaam product dat past in een glutenvrij dieet. In dit recept wordt het meel gebruikt om heerlijke pannenkoeken te maken. De combinatie met spinazie, cherrytomaatjes en kikkererwten zorgen voor een heerlijke, voedzame maaltijd voor jong en oud.

Pannenkoeken

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 250 g Cherrytomaatjes Herkomst: balcon de nijar
  • 200 g Kikkererwten Herkomst: Luna e terra
  • 125 g Maismeel Herkomst: joannusmolen
  • 2 st Ei Herkomst: bio meerwaarde
  • 100 g Spinazie Herkomst: beleaf
  • 2 st Ui Herkomst: TVA Organics
Zelf toevoegen
  • 3 el Bakolie
  • 1 tl Bakpoeder
  • 300 ml Sojamelk (of melk)
  • snufje Zout en (chili)peper

Bereiding (30 min)

Klik op een regel om deze af te strepen
  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Bekleed een bakplaat met bakpapier (of gebruik een ovenschaal). Was de cherrytomaatjes, halveer ze en spreid uit over de bakplaat. Plaats de tomaatjes voor 20-25 minuten in de voorverwarmde oven, totdat ze rimpelig worden.
  2. Spoel de kikkererwten in een zeef af onder de kraan. Dep daarna droog. Verwarm intussen bakolie in een koekenpan. Verwarm de (droge) kikkererwten in de pan en laat knapperig worden op een laag vuur. Breng op smaak met zout en (chili)peper. Je kunt ze ook op de bakplaat leggen bij de tomaatjes.
  3. Klop een beslag van het maismeel, bakpoeder, ei, sojamelk en een snuf zout. Was de spinazie in een vergiet onder de kraan. Snijd de helft grof en meng dit door het beslag.
  4. Verhit bakolie in een koekenpan en bak de pannenkoeken lichtbruin en gaar (of gebruik twee pannen). Bak per persoon tenminste twee pannenkoeken, leg ze op een warm bord en dek af met aluminiumfolie of een deksel.
  5. Pel en snijd de ui in halve ringen. Verhit bakolie in een koekenpan en bak de ui met de rest van de spinazie 2 minuten. Breng op smaak met zout en peper.
  6. Serveer per persoon 2 pannenkoeken en beleg deze met de spinazie, geroosterde kikkererwten en cherrytomaatjes.
TIP
Je kunt de pannenkoeken ook warm houden in de oven bij de cherrytomaatjes.
Nog geen reviews

Meet hoe goed je eet

truecosts
True price
vegetablecounter
Groente -100%
vita-score
Vitaliteit
co2-reduction-score
CO2 eq
water-reduction-score
Water
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
VegetarischGlutenvrijSeizoenLactosevrij

Voedingswaarden

Per portie
Energie716 kcal
Koolhydraten84 g
Suiker8 g
Vet29 g
Verzadigd vet4 g
Eiwit25 g
Vezels13 g
Zout1.1 g
Allergenen informatie
Mais
Peulvruchten
Sojabonen
Ei

Vergelijkbare recepten