Pangebakken asperges met sinaasappel salsa

Pangebakken asperges met sinaasappel salsa ! Weinig koolhydraten

| 502 kcal
Moeilijkheidsgraad: Gemiddeld

Reviews

4,6
Gemiddelde van {count} {count, plural, =0{reviews} one{review} other{reviews}}
Afvallen, Koolhydraatbewust
Lactose
Melk
Peulvruchten

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 300 g AspergeHerkomst: Verhoeven
  • 200 g Cherry tomatenHerkomst: Frank de Koning
  • 70 g Beluga linzenHerkomst: Do-it
  • 5 g Verse dilleHerkomst: Forc
  • 150 ml YoghurtHerkomst: Sobbeke
  • 1 st SinaasappelHerkomst: Biosikelia
  • 0.5 st LimoenHerkomst: Fairtrasa
  • 2 st UiHerkomst: TVA Organics
  • 1 st KnoflookteenHerkomst: Proaco

Zelf toevoegen

  • snufje Zout en peper
  • 1 el Paprikapoeder
  • 3 el Olijfolie

Meet hoe goed je eet

vegetablecounterGroente260 g
vita-scoreVitaliteit87 Punten
co2-reduction-scoreCO2eq469 g
water-reduction-scoreWater74 l

Voorbereiding (30 min)

Klik regel om deze af te strepen
  1. Breng een pan met ruim water en een snuf zout aan de kook. Spoel de Beluga linzen in een zeef onder de kraan en kook 15 minuten. Giet daarna het water af en zet opzij.
  2. Schil intussen de witte asperges en snijd de harde onderkant eraf. Snijd de asperges in drieën of vieren. Breng een pan met water aan de kook en kook de asperges in 7-8 minuten beetgaar.
  3. Snijd de schil van de sinaasappel. Snijd de partjes sinaasappel eruit en in kleine blokjes. Snijd de tomaatjes doormidden en verwijder de pitjes. Snijd het vruchtvlees van de tomaatjes kleiner. Meng de sinaasappel en de tomaatjes door elkaar met een scheutje olijfolie extra vierge. Breng verder op smaak met de uitgeknepen limoen, peper en zout.
  4. Pel en snipper de ui en knoflook. Hak de dille fijn en meng de helft door de yoghurt. Breng de yoghurt verder op smaak met peper en zout.
  5. Verwarm olie in een bakpan en bak eerst de knoflook en ui 1 minuut op een hoog vuur. Roerbak de voorgekookte asperges een paar minuten mee. Schep de linzen en de overgebleven dille erdoor. Lepel de yoghurt op de borden en verdeel de asperges, linzen en sinaasappel salsa erover.
TIPJe kunt de asperges ook grillen in een grillpan voor een extra roostersmaak.

II

KOOLHYDRAATBEWUST Een bijzonder frisse combinatie: witte asperges, een salsa van sinaasappel en dille-yoghurt. Erbij de lekkerste linzen die bestaan: Beluga linzen. Hiervoor komt het hele land uit zijn bed!

Voedingswaarden

(Per portie)
Energie502 kcal
Koolhydraten41 g
Suiker17 g
Vet26 g
Verzadigd vet5 g
Eiwit16 g
Vezels11 g
Zout0.1 g
nutriscore-A

Allergenen informatie

Lactose
Melk
Peulvruchten