Paneer met auberginestoofje rode linzen couscous en komijnzaad

757 kcal
250 g groente

Rode linzen couscous, bestaat eigenlijk alleen maar uit: je raadt het al: Rode linzen. We hebben deze eiwitrijke couscous uitgebreid getest en wisten al snel dat deze bij ons op het menu thuishoort. Helemaal in deze combi: superlekker met paneer, gestoofde aubergine, tomaat en net geroosterde komijn.

Paneer met auberginestoofje

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 1 tl Komijnzaadjes Herkomst: Vanilla venture
  • 1 st Rode ui Herkomst: TVA Organics
  • 1 st Aubergine Herkomst: Almagro
  • 200 g Trostomaten Herkomst: Ecopark
  • 150 g Rode linzen couscous Herkomst: Your Organic Nature
  • 200 g Paneer Herkomst: Kleinlangeveldsloo
  • 0.5 st Verse munt Herkomst: Herbio
  • 0.5 st Citroen Herkomst: Biosikelia
Zelf toevoegen
  • 1 el Olijfolie
  • 1 el Boter
  • snufje Zout en peper

Bereiding (15 min)

Klik op een regel om deze af te strepen
  1. Pel de ui en snijd in ringen. Was de aubergine en tomaat en snijd in blokjes. Snijd de munt in reepjes. Snijd de paneer in blokjes.
  2. Verhit in een droge bakpan de komijnzaadjes en laat een paar seconden roosteren, totdat het heerlijk begint te ruiken. Schenk dan een beetje olijfolie erbij en bak de uiringen en aubergine 4-5 minuten mee. Voeg de tomaten toe en een scheutje water en zet het vuur zacht. Laat het auberginestoofje afgedekt lekker stoven totdat de rest van het gerecht klaar is. Maak op smaak met zout, peper en een deel van het citroensap en de munt.
  3. Breng water met een snuf zout (of bouillon) aan de kook voor de couscous. Doe de couscous in een kom en giet het kokend water erover totdat de couscous net onder water staat. Na 5 minuten afdekken is de couscous mooi droog en rul. Voeg een extra scheut olijfolie of boter toe voor extra smaak.
  4. Verwarm olijfolie in een bakpan en bak de paneer aan alle kanten knapperig op een hoog vuur. Kruid met zout en peper.
  5. Serveer de rode linzen couscous met de paneerblokjes en de auberginestoof. Maak af met de overgebleven citroensap en munt.
TIP
Je kunt de paneer ook mee stoven met de aubergine, dan trekken de smaken lekker in de paneer. Hij heeft dan alleen geen krokant randje meer. Kies wat jij lekker vindt!
Nog geen reviews

Meet hoe goed je eet

truecosts
True price -23%
vegetablecounter
Groente + 98%
vita-score
Vitaliteit + 47%
co2-reduction-score
CO2 eq -31%
water-reduction-score
Water + 73%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
SeizoenLekker snelEiwitrijkVegetarischGlutenvrijGezinVariatie9 maanden

Voedingswaarden

Per portie
Energie757 kcal
Koolhydraten52 g
Suiker11 g
Vet41 g
Verzadigd vet16 g
Eiwit39 g
Vezels12 g
Zout0.1 g
Allergenen informatie
Peulvruchten
Lactose
Melk
nutriscore-A

Vergelijkbare recepten