Breng een pan met water en een snuf zout aan de kook. Spoel de rijst in een zeef onder de kraan en kook in 20-25 minuten gaar. Giet daarna het water af (bewaar een kopje kookvocht) en verdeel op een platte schaal zodat de rijst kan afkoelen.
Pel en snipper intussen de ui en knoflook. Snijd de rode peper in flinterdunne plakjes. Snijd de tofu in blokjes. Was de wortel en snijd in reepjes of plakjes. Was de palmkool en laat heel goed uitlekken. Verwijder de harde nerven en snijd het blad klein.
Verhit olie in een wok of hapjespan en fruit de ui en knoflook 2 minuten. Bak vervolgens de rode peper, currypasta, tofu en wortel een paar minuten mee. Voeg de palmkool en een scheutje kookvocht toe en roerbak op een hoog vuur. Schep regelmatig om en breng op smaak met zout en (chili)peper.
Doe de rijst bij de groenten en roerbak het geheel op een hoog vuur. Hak de pinda's grof en strooi vlak voor het serveren over de stir fry.
TIPJe kunt de rijst en groenten ook apart bakken en serveren.
II
Stir fry, ook wel roerbak genoemd, is een Chinese kooktechniek waarbij gebruik wordt gemaakt van zeer hete olie in een (wok)pan. Hoewel dit gerecht heel oud is (men beweert zelfs 206 voor Christus), is het pas populair geworden toen de mensen zich olie konden veroorloven. Vandaag een stir fry gerecht met palmkool en wortel: Chinees met een lokaal tintje!