Paksoi-zoete bataat stamppot

Paksoi-zoete bataat stamppot met een vegan superhero burger

| 698 kcal
Moeilijkheidsgraad: Eenvoudig

Reviews

Nog geen reviews
Lekker snel, Seizoen, 9 maanden, Variatie, Lactosevrij, Gezin, Vegetarisch, Vegan
Noten
Sojabonen
Peulvruchten
Tarwe
Mais
Gluten
Sesamzaad
Mosterd

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 0.5 bakje TaugéHerkomst: de Peuleschil
  • 1 st PaksoiHerkomst: Puur Origine
  • 1 st Rode uiHerkomst: Greenorganics
  • 250 g Zoete bataatHerkomst: Waog
  • 15 g Cashewnoten
  • 300 g Aardappels, zachtkokendHerkomst: Smits van Oijen
  • 2 st Vegan superhero burgerHerkomst: Wheaty

Zelf toevoegen

  • snufje Peper
  • 1 el Sojasaus
  • 2 el Bakolie

Meet hoe goed je eet

vegetablecounterGroente270 g
vita-scoreVitaliteit81 Punten
co2-reduction-scoreCO2eq614 g
water-reduction-scoreWater28,3 l

Voorbereiding (30 min)

Klik regel om deze af te strepen
  1. Breng een pan met water aan de kook. Was of schil de aardappel en zoete bataat, snijd in gelijke stukken en kook in 15-20 minuten gaar. Giet daarna het water af en vang wat kookvocht op.
  2. Pel en snipper de ui. Was de paksoi en snijd in repen (houd het witte en groene deel van elkaar gescheiden). Verhit olie in een wok of grote bakpan en roerbak de ui en het witte deel van de paksoi 5 minuten op een middelhoog vuur.
  3. Breng een klein laagje water aan de kook voor de taugé (of gebruik het aardappel kookvocht). Doe de taugé in een zeef en giet kokend water erover. Spoel daarna direct af onder de koude kraan zodat het gaarproces stopt. Voeg de taugé en het groene deel van de paksoi toe en roerbak nog 1 minuut mee. Breng op smaak met sojasaus.
  4. Verhit olie in een andere bakpan en bak de vegan superhero burger aan weerszijden bruin en gaar.
  5. Stamp de aardappel en zoete bataat met wat kookvocht tot een smeuïge puree en schep de gewokte paksoi, ui en taugé erdoor. Breng op smaak met peper. Serveer de paksoi stamppot met de burger. Hak de cashewnoten grof en strooi over de stamppot.
TIPOok erg lekker met kleingesneden paprika.

II

Paksoi is een koolsoort uit Azië, met knapperige witte of groene stelen en donkergroene bladeren. In tegenstelling tot andere koolsoorten heeft paksoi een vrij neutrale smaak. Vanwege de aangename knapperigheid en milde smaak is deze groente in de Aziatische keuken heel populair, maar ook bij ons vind je paksoi steeds vaker op het menu. En terecht: niet alleen is deze groente zeer gezond, maar ook is paksoi veelzijdig genoeg om zowel in exotische roerbakschotels als in stamppotten te verwerken.

Voedingswaarden

(Per portie)
Energie698 kcal
Koolhydraten83 g
Suiker18 g
Vet30 g
Verzadigd vet4 g
Eiwit17 g
Vezels15 g
Zout1.7 g
nutriscore-A

Allergenen informatie

Noten
Sojabonen
Peulvruchten
Tarwe
Mais
Gluten
Sesamzaad
Mosterd