Paella met bananenbloesem lupine en rode groente
3,8
621 kcal
230 g groente
De bananenbloesem is een paarse bloem die onderaan een bananentros groeit en waar steeds weer nieuwe bananen uitgroeien. Als de tros te zwaar wordt (zo’n 30 tot 40 kg) wordt de bloem eraf gehaald en rijpen de bananen door tot de oogst. De bananenbloesem heeft de structuur van witvis waardoor je dit product goed kunt gebruiken als plantaardige vervanger voor vis.

Biologische ingrediënten
1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
- 1 st Rode ui Herkomst: TVA Organics
- 1 st Knoflookteen Herkomst: Irjimpa SL Demeter
- 150 g Risotto Herkomst: IDorganics
- 1 tl Kurkuma (verse) Herkomst: Ipoki
- 200 g Puntpaprika Herkomst: Almagro
- 200 g Trostomaten Herkomst: Organic Brothers
- 400 g Bananenbloesem Herkomst: Fair trade
- 5 g Verse peterselie Herkomst: Herbio
- 200 g Witte lupine Herkomst: Your Organic Nature
- 0.5 st Citroen Herkomst: Campisi
- 0.5 bakje Tuinkers Herkomst: Discover Fresh
- 1 tl Paprikapoeder
- 500 ml Bouillon
- tl Zout en (chili)peper
Bereiding (30 min)
Klik op een regel om deze af te strepen
- Bereid de bouillon. Pel en snipper de ui en knoflook. Spoel de risotto in een zeef onder de kraan en laat uitlekken.
- Verwarm olie in een bakpan met dikke bodem en fruit de ui en knoflook 2 minuten op een middelhoog vuur. Bak de risottorijst 1 minuut mee. Schenk de helft van de bouillon erbij, roer regelmatig en laat de risotto het vocht opnemen. Herhaal dit totdat al het vocht is opgenomen en de risotto beetgaar is. Dit duurt ongeveer 25 minuten. Zet eventueel het vuur wat hoger als de risotto te vochtig blijft of voeg wat water toe als de risotto te droog is. Rasp de kurkuma boven de pan, zodat de risotto mooi geel kleurt.
- Was intussen de paprika en tomaat en snijd klein. Spoel de bananenbloesem onder de kraan en trek het een beetje uit elkaar. Voeg alles halverwege toe aan de pan en bak mee. Roer regelmatig.
- Snijd de peterselie klein. Spoel de lupine in een zeef onder de kraan. Verwarm de peterselie en lupine de laatste 5 minuten mee. Besprenkel de risotto met citroensap en strooi de tuinkers erover.
TIP
Top eventueel af met wat paprikapoeder. 3,8
Meet hoe goed je eet
True price -39%
Groente + 83%
Vitaliteit + 53%
CO2 eq -54%
Water -91%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
Vegetarisch, Glutenvrij, Vegan, Lactosevrij
Voedingswaarden
Per portieEnergie621 kcal
Koolhydraten82 g
Suiker16 g
Vet19 g
Verzadigd vet3 g
Eiwit23 g
Vezels23 g
Zout1 g
Allergenen informatie
Peulvruchten
Lupine
Paprika


