Paddestoelenrisotto met heekfilet en een broccolisaus

677 kcal
300 g groente

Deze week hebben we weer een heerlijk recept van onze Belgische chef Frank Fol, de Groentechef. Als culinaire trendsetter weet hij als geen ander hoe met smaak te overtuigen in een gezonde levensstijl. Zijn gerechten bevatten vlees, gevogelte en vis, maar groenten komen altijd op de eerste plaats. Onze biologische champignons worden geleverd door het Paddestoelenrijk in Rossum.

Paddestoelenrisotto met heekfilet

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 250 g Champignons Herkomst: paddenstoelenrijk
  • 1 st Sjalot Herkomst: Lukassen
  • 1 st Knoflookteen Herkomst: Irjimpa SL Demeter
  • 130 g Risotto Herkomst: IDorganics
  • 1 st Broccoli Herkomst: Lexportia
  • 60 ml Crème fraîche Herkomst: Weerribben Zuivel
  • 2 tl Groene kruiden Herkomst: Het blauwe huis
  • 200 g Heekfilet Herkomst: Fish and more
Zelf toevoegen
  • 400 ml Bouillon
  • 2 el Olie
  • 1 el Meel
  • snufje Zout en (chili) peper

Bereiding (45 min)

Klik op een regel om deze af te strepen
  1. Bereid de bouillon. Veeg de champignons schoon, snijd in plakjes en kook 5 minuten in de bouillon. Pureer met en staafmixer tot een grove saus.
  2. Pel en snipper de sjalot en knoflook. Verwarm olie in een bakpan met dikke bodem en fruit de sjalot, knoflook en risotto 2 minuten. Schenk een deel van de champignonsaus erbij en roer regelmatig. Telkens als het vocht is opgenomen voeg je weer wat saus toe. Dit proces duurt circa 20-25 minuten.
  3. Was de broccoli en snijd de helft zo klein als rijst. Verwarm de broccolirijst de laatste 10 minuten mee met de risotto.
  4. Breng een pan met water aan de kook, snijd de overgebleven broccoli in kleine stukken en kook afgedekt in 10 minuten gaar. Giet het water af en mix met de crème fraîche en de helft van de groene kruiden, zout en peper in een keukenmachine of met een staafmixer. Voeg een beetje kookvocht toe voor een gladde saus.
  5. Paneer de vis met meel, groene kruiden, zout en peper. Verwarm olie in een bakpan en bak de heekfilet goudbruin.
  6. Serveer de paddestoelenrisotto met de heekfilet en broccolisaus.
TIP
Ook erg lekker met Parmezaanse kaas.
Nog geen reviews

Meet hoe goed je eet

truecosts
True price -30%
vegetablecounter
Groente + 138%
vita-score
Vitaliteit + 33%
co2-reduction-score
CO2 eq -43%
water-reduction-score
Water -75%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
Variatie9 maandenGezinEiwitrijkGlutenvrij

Voedingswaarden

Per portie
Energie677 kcal
Koolhydraten59 g
Suiker3 g
Vet31 g
Verzadigd vet10 g
Eiwit35 g
Vezels11 g
Zout1.8 g
Allergenen informatie
Melk
Vis
Lactose
nutriscore-A

Vergelijkbare recepten