Paddenstoelenpastei met groenten

Paddenstoelenpastei met groenten ! Weinig koolhydraten

| 598 kcal
Moeilijkheidsgraad: Eenvoudig

Reviews

Nog geen reviews
Afvallen, Koolhydraatbewust
Melk
Tarwe
Mais
Gluten
Lactose

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 300 g Kastanjechampignons
  • 250 ml Melk
  • 0.5 st GroentebouillontabletHerkomst: Natur Compagnie
  • 400 g WortelpeterselieHerkomst: arenosa
  • 150 g KruidenroomkaasHerkomst: oma
  • 1 st PreiHerkomst: Peeters
  • 200 g WortelHerkomst: Greenorganics

Zelf toevoegen

  • 40 g Boter
  • snufje Zout en peper
  • 200 ml Water
  • 1 el Bakolie
  • 40 g Meel

Meet hoe goed je eet

vegetablecounterGroente500 g
vita-scoreVitaliteit70 Punten
co2-reduction-scoreCO2eq2.927 g
water-reduction-scoreWater60,6 l

Voorbereiding (35 min)

Klik regel om deze af te strepen
  1. Verwarm de oven voor op 200 ºC. Breng een pan met water aan de kook. Schil de wortelpeterselie, snijd in grove stukken en kook in 15 minuten gaar. Giet daarna het water af en pureer met een staafmixer (of gebruik een pureestamper).
  2. Snijd de prei in dunne ringen en was in een zeef onder de kraan. Was of schil de wortel en snijd in plakjes. Veeg de champignons schoon en snijd klein.
  3. Verhit olie in een bakpan en bak de champignons, prei en wortel op een middelhoog vuur circa 5-7 minuten.
  4. Smelt intussen de boter in een ruime kookpan en roer het meel erdoor. Zo krijg je een roux. Laat het op een zacht vuur gaar worden. Het is gaar als de roux een beetje zanderig aanvoelt. Voeg nu met een garde melk en water toe en verkruimel het groentebouillontablet erboven. Breng al roerend aan de kook. Je krijgt dan een dikke, romige saus. Roer de roomkaas en groenten door de saus. Proef en breng op smaak met zout en peper.
  5. Doe de ragout in een ovenschaal en verdeel de wortelpeterselie-puree erover. Plaats nog 10 minuten in de voorverwarmde oven en zet eventueel de laatste minuut de ovengrillstand aan.
TIPStrooi eventueel wat kaas over de puree, zodat de ovenschotel een knapperig korstjes krijgt.

II

KOOLHYDRAATBEWUST Vandaag staat er een heerlijke ovenschotel op het menu. Een pastei is een ragout met een 'dakje.' Dit kan een dakje zijn van bladerdeeg of van een puree. We maken vandaag een koolhydraatarme variant met een topping van wortelpeterselie puree. De ragout maken we met verschillende soorten paddenstoelen. Je kunt voor de pastei één grote ovenschaal gebruiken of per persoon een eigen schaaltje.

Voedingswaarden

(Per portie)
Energie598 kcal
Koolhydraten38 g
Suiker17 g
Vet40 g
Verzadigd vet21 g
Eiwit18 g
Vezels14 g
Zout1.7 g
nutriscore-B

Allergenen informatie

Melk
Tarwe
Mais
Gluten
Lactose