100 g Thaise woksaus pad thaiHerkomst: Onoff Spices
0.5 st Rode peperHerkomst: Solid
Zelf toevoegen
2 el Bakolie
200 ml Water
Meet hoe goed je eet
Groente320 g
Vitaliteit81 Punten
CO2eq293 g
Water33 l
Voorbereiding (25 min)
Klik regel om deze af te strepen
Breng een pan met water en een snuf zout aan de kook. Kook de noodles 12 minuten, giet het water af in een vergiet en spoel met koud water.
Schil de wortel en snijd in dunne lucifers. Was de paksoi, laat goed uitlekken en snijd klein. Houd daarbij het witte deel apart van de groene bladeren. Snijd de rode peper in flinterdunne ringetjes.
Verhit olie in een wok of ruime bakpan en roerbak de rode peper, wortel en het witte deel van de paksoi 5 minuten op een hoog vuur. Voeg de pad thai saus, het groene deel van de paksoi, het water en de udon noodles toe en verwarm alles nog 2-3 minuten. Rasp de limoenschil en pers het sap uit boven de pan.
Breng water aan de kook. Doe de taugé in een vergiet en schenk het kokendhete water erover. Spoel direct af onder de koude kraan zodat het gaarproces stopt.
Serveer de pad thai met de taugé en garneer met de pinda's.
TIPHou je niet zo van pittig? Verwijder dan eerst de zaadjes uit de rode peper voordat je deze klein snijdt.
II
Pad Thai komt, zoals de naam al verklapt, uit Thailand. Deze 'snelle hap' bestaat meestal uit noodles en taugé en je vindt het bij ieder streetfood kraampje. Taugé is wellicht de meest gegeten kiemgroente die er is, het is lekker knapperig en neutraal van smaak.