Paarse soep met walnoten en geitenkaas
Nog geen reviews
611 kcal
0 g groente
Deze soep ziet er misschien wat bijzonder uit door de paars/blauwe kleur, maar dit doet niks af aan de smaak. De soep maken we van rode kool. Eigenlijk een wintergroente, maar het hele jaar verkrijgbaar en erg lekker. We combineren de rode kool met frisse appel, walnoten en geitenkaas zodat dit een lekkere, voedzame soep is. Rode kool bevat veel antioxidanten en vitamine C, K en B11.

Biologische ingrediënten
1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
- 2 st Rode ui Herkomst: TVA Organics
- 1 g Rode kool Herkomst: de Lepelaar
- 100 g Aardappel, zachtkokend Herkomst: De Eerste
- 1 st Appel
- 0.5 st Groentebouillontablet (GV) Herkomst: Natur Compagnie
- 65 ml Crème fraîche Herkomst: Weerribben Zuivel
- 2 tl Tijm Herkomst: het blauwe huis
- 25 g Walnoten Herkomst: IDorganics
- 125 g Geitenkaas Herkomst: Bastiaansen
- 2 el Bakolie
- 500 ml Water
- snufje Zout en peper
Bereiding (30 min)
Klik op een regel om deze af te strepen
- Pel en snipper de ui. Verwijder de buitenste bladeren en de harde kern van de rode kool en snijd in smalle repen. Schil de aardappel en appel en snijd klein.
- Verhit bakolie in een ruime pan. Fruit de ui 2 minuten. Voeg de rode kool, aardappel en appel toe en bak 5 minuten mee op een middelhoog vuur.
- Voeg het groentebouillontablet, het water en 2/3 van de crème fraîche toe en breng aan de kook. Temper daarna het vuur en laat circa 15 minuten zachtjes pruttelen. Breng op smaak met tijm, zout en peper.
- Hak de walnoten grof. Heb je een glutenallergie? Spoel de noten dan eerst onder de kraan af om eventuele sporen van gluten te verwijderen. Verbrokkel de geitenkaas.
- Pureer de soep met een staafmixer en schep in mooie kommen. Strooi de geitenkaas en walnoten erover en garneer met de overgebleven crème fraîche.
TIP
Je kunt ook wat rode kool apart houden en klein snijden en met wat balsamicoazijn als salade naast de soep serveren. Nog geen reviews
Meet hoe goed je eet
True price -27%
Groente -100%
Vitaliteit + 40%
CO2 eq -11%
Water -62%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
Vegetarisch, Glutenvrij, Seizoen, 9 maanden, Gezin, Variatie, Afvallen
Voedingswaarden
Per portieEnergie611 kcal
Koolhydraten39 g
Suiker21 g
Vet39 g
Verzadigd vet9 g
Eiwit17 g
Vezels16 g
Zout1.7 g
Allergenen informatie
Melk
Lactose
Noten
Mais


