Verwarm de oven voor op 200 °C en vet een ovenschaal in.
Breng een pan met water en een snuf zout (of bouillon) aan de kook. Spoel de rode linzen in een zeef onder de kraan en kook in 15-20 minuten zacht. Giet het overtollige vocht af en laat heel goed uitlekken in een zeef.
Pel de ui en snijd in dunne halve ringen. Was de komkommer en snijd in blokjes. Was de tomaat en snijd klein.
Doe de komkommer, tomaat, ui en linzen in de ingevette ovenschaal. Breng op smaak met Italiaanse kruiden en (chili)peper. Verbrokkel de fetakaas erover en garneer met de olijven. Besprenkel met olijfolie en bak 10 minuten in de voorverwarmde oven.
TIPWil je de oven niet gebruiken? Je kunt dit gerecht natuurlijk ook koud eten als een salade.
II
KOOLHYDRAATBEWUST Vandaag een heerlijk gerecht met pure zwarte olijven. Onze smaakvolle olijven hebben niets extra nodig, ze zijn al lekker van zichzelf. Onder de Italiaanse zon gerijpt en met aandacht verpakt op een Nederlandse zorgboerderij door vrijwilligers. Vandaag verwerken we de olijven in een warme salade met linzen en feta.