Ovenpotjes met spinazie salade

556 kcal
0 g groente

Deze ovenpotjes zijn supermakkelijk en zien er ook nog eens feestelijk uit! Heb je geen kleine ovenschaaltjes? Je kunt ook prima een grote ovenschaal of een muffinblik gebruiken. Het leuke is ook: deze ovenpotjes zijn op ieder moment van de dag lekker. Je kunt ze ook een keer als ontbijt of lunch maken.

Ovenpotjes

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 1 st Rode ui Herkomst: TVA Organics
  • 2 st Knoflookteen
  • 1 st Prei Herkomst: Heerlijke oogst
  • 100 g Spinazie Herkomst: beleaf
  • 3 st Ei Herkomst: bio meerwaarde
  • 100 g Cottage cheese Herkomst: zuger
  • 1 st Courgette Herkomst: Amapianetasi
  • 1 st Romatomaat Herkomst: Noordhoek
  • 50 g Zadenmix Herkomst: ekomenu maatwerk 50 g
Zelf toevoegen
  • 1 el Bakolie
  • 1 el Olijfolie extra vierge
  • 0.5 tl Mosterd
  • tl Paprikapoeder
  • snufje Zout en peper

Bereiding (35 min)

Klik op een regel om deze af te strepen
  1. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  2. Pel en snipper de ui. Pel de knoflook en snijd fijn. Snijd de prei in dunne ringetjes en was in een zeef onder de kraan. Was de spinazie en laat uitlekken in een vergiet.
  3. Verhit bakolie in een koekenpan en fruit de ui en knoflook. Voeg na 2 minuten de prei toe en bak op een middelhoog vuur zacht in 5-10 minuten. Doe de laatste 2 minuten de helft van de spinazie erbij en laat slinken. Breng op smaak met paprikapoeder, zout en peper. Verdeel de groenten over 1-persoons ovenschaaltjes.
  4. Klop de eieren goed los met een garde en meng/spatel de cottage cheese erdoor. Giet het eimengsel over de groenten, schud even goed zodat het eimengsel zich goed verspreidt en zet de ovenschaaltjes in de voorverwarmde oven. Bak ongeveer 15 minuten totdat het ei gestold is.
  5. Was intussen de courgette en snijd in de lengte in vieren en vervolgens in plakjes. Verhit bakolie in een koekenpan en bak de courgette lichtbruin en zacht. Schep uit de pan en laat afkoelen tot lauwwarm.
  6. Maak een dressing van olijfolie extra vierge en mosterd. Was de tomaat en snijd klein. Hussel de tomaat met de overgebleven spinazie en lauwwarme courgette. Druppel de dressing erover en bestrooi met de zadenmix (Heb je een glutenallergie? Spoel dan de zadenmix eerst af onder de kraan). Heerlijk met de ovenpotjes ernaast.
TIP
De ovenpotjes zijn ook lekker met andere groenten, zoals paprika, aubergine en/of champignons.
Nog geen reviews

Meet hoe goed je eet

truecosts
True price -32%
vegetablecounter
Groente -100%
vita-score
Vitaliteit + 40%
co2-reduction-score
CO2 eq -56%
water-reduction-score
Water -44%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
KoolhydraatbewustKetogeenAfvallenGlutenvrijVegetarisch

Voedingswaarden

Per portie
Energie556 kcal
Koolhydraten20 g
Suiker16 g
Vet39 g
Verzadigd vet7 g
Eiwit27 g
Vezels8 g
Zout1 g
Allergenen informatie
Ei
Lactose
Melk
Mosterd
nutriscore-A

Vergelijkbare recepten