Orzo met pompoen, pancetta en winterpostelein

678 kcal
300 g groente

Winterpostelein zijn sappige blaadjes op steeltjes met een friszure smaak. Broos, smakelijk, vitaminerijk maar vooral erg lekker. Postelein is een heerlijke groente die je in de reguliere winkels niet vaak tegenkomt. Als teler moet je er namelijk dicht op zitten. Onze biologische winterpostelein wordt geteeld in onverwarmde kassen. Het is een duurzaam bladgewas want het groeit bij lage temperatuur met weinig licht.

Orzo met pompoen, pancetta

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 0.5 st Pompoen, butternut Herkomst: Biobrothers
  • 1 st Ui Herkomst: TVA Organics
  • 1 st Knoflookteen Herkomst: Irjimpa SL Demeter
  • 170 g Orzo Herkomst: Yon
  • 70 g Gesneden pancetta Herkomst: Fumagalli
  • 200 g Kastanjechampignons Herkomst: Paddenstoelenrijk
  • 75 g Postelein Herkomst: Ekologisch
Zelf toevoegen
  • 2 el Olijfolie
  • snufje Zout en peper

Bereiding (30 min)

Klik op een regel om deze af te strepen
  1. Was de pompoen en halveer met een scherp mes (schillen hoeft niet). Lepel de draderige binnenkant en pitten eruit en snijd in blokjes. Pel de ui en snijd in partjes. Pel en snipper de knoflook.
  2. Verhit olie in een bakpan of wok en fruit de ui en knoflook 2 minuten op een middelhoog vuur. Voeg de pompoen toe en roerbak op een hoog vuur zodat de pompoen een beetje kleurt. Zet het vuur lager, voeg een scheutje water toe en stoof afgedekt in circa 20 minuten gaar.
  3. Breng een pan met water en een snuf zout (of bouillon) aan de kook en kook de orzo in circa 10 minuten (beet)gaar. Giet het water af.
  4. Snijd de pancetta in reepjes. Verhit een droge bakpan en bak de pancetta krokant. Veeg ondertussen de champignons schoon en snijd in kwarten. Voeg halverwege de champignons toe en roerbak mee met de pancetta.
  5. Verwijder de worteltjes van de winterpostelein. Was de winterpostelein en laat goed uitlekken in een zeef. Schep de orzo, de gebakken pancetta, champignons en de helft van de postelein bij de pompoen. Proef en breng op smaak met zout, peper en een scheutje extra vierge olijfolie. Serveer de orzo met de overgebleven winterpostelein erop of ernaast.
TIP
Maak van de overgebleven pompoen een heerlijke pompoensoep.
Nog geen reviews

Meet hoe goed je eet

truecosts
True price -32%
vegetablecounter
Groente + 138%
vita-score
Vitaliteit + 33%
co2-reduction-score
CO2 eq -66%
water-reduction-score
Water -63%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
SeizoenGezinVariatieLactosevrij

Voedingswaarden

Per portie
Energie678 kcal
Koolhydraten73 g
Suiker9 g
Vet37 g
Verzadigd vet12 g
Eiwit19 g
Vezels8 g
Zout0.9 g
Allergenen informatie
Gluten
Varken
Tarwe
nutriscore-A

Vergelijkbare recepten