Pel de ui en snijd in partjes. Pel de knoflook. Halveer de witte kool, verwijder de harde kern en snijd klein.
Verhit olie in een bakpan en fruit de ui 2 minuten. Bak de witte kool mee en pers de knoflook erboven uit. Voeg de cherrytomaten in saus toe en stoof afgedekt 10 minuten op een middelhoog vuur. Breng op smaak met de oregano, zout en peper. Bewaar een paar blaadjes oregano voor de garnering.
Breng intussen een pan met water en een snuf zout (of bouillon) aan de kook. Spoel de orzo in een zeef onder de kraan en kook in 8-10 minuten gaar. Giet het water af en roer de helft van de kaas erdoor.
Serveer de orzo met de witte kool in cherrytomatensaus en strooi de overgebleven geraspte kaas erover.
TIPJe kunt de orzo ook koken in de tomatensaus in plaats van water.
II
Orzo is pasta in de vorm van een rijstkorrel, die heerlijk de smaken van een saus in zich opneemt. In dit recept hebben we een lekker, snelle variant. Heb je iets meer tijd? Kook eens de orzo in de tomatensaus. Dat is ook bijzonder lekker.