Orzo met geroosterde bloemkool en pesto met gehakte hazelnootjes
4,8
789 kcal
300 g groente

Een heerlijk toegankelijk gerecht met een paar handelingen, maar dan heb je ook optimaal resultaat. Heb je restjes: lekker opmaken voor de lunch de volgende dag!
Bereiding (35 min)
Klik op een regel om deze af te strepen
- Verwarm de oven op 200 °C en bekleed een bakplaat met bakpapier (of gebruik een ruime braadslede). Zorg dat de oven goed heet is. Snijd de bloemkoolroosjes nog wat kleiner. Was de courgette en snijd in blokjes. Kruid de groenten met zout en peper en besprenkel met de helft van de olijfolie. Rooster de bloemkool en courgette goudbruin en gaar in 30 minuten. Schep halverwege om en zet de laatste minuten eventueel de ovengrill aan.
- Breng intussen een pan met water en een snuf zout (of bouillon) aan de kook. Spoel de orzo in een zeef onder de kraan en kook in 10 minuten gaar. Roer daarbij af en toe. Giet het water af en laat even uitdampen.
- Was de basilicum en laat uitlekken. Hak de basilicum, 3/4 van de hazelnoten en 3/4 van de geraspte kaas in een hakmolen (of vijzel). Voeg citroensap en de rest van de olijfolie extra vierge toe en mix goed door elkaar tot een pesto. Proef en breng op smaak met peper en zout.
- Meng de geroosterde groenten samen met de orzo en de pesto. Serveer met de overgebleven hazelnoten en geraspte kaas.
TIP
Voeg wat fijn geraspte citroenschil toe voor een vleugje citrusaroma en extra frisheid. Biologische ingrediënten
1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
- 300 g BloemkoolroosjesHerkomst: Snijderij
- 1 st CourgetteHerkomst: Amapainetasi
- 170 g OrzoHerkomst: Yon
- 1 st Verse basilicumHerkomst: Herbio
- 25 g HazelnotenHerkomst: IDorganics
- 50 g Geraspte oude kaasHerkomst: Kaandorp
- 3 el Olijfolie extra vierge
- 1 el Citroensap
- snufje Zout en peper
Meet hoe goed je eet
True price -10%
Groente+ 138%
Vitaliteit+ 45%
CO2eq -52%
Water -13%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
Variatie, 9 maanden, Lactosevrij, Vegetarisch, Gezin
Voedingswaarden
Per portieEnergie789 kcal
Koolhydraten78 g
Suiker16 g
Vet41 g
Verzadigd vet10 g
Eiwit24 g
Vezels8 g
Zout0.6 g
Allergenen informatie
Melk
Noten
Gluten
Tarwe