Orzo met gekleurde biet

Orzo met gekleurde biet rucola en pittige geitenkaas

| 653 kcal
Moeilijkheidsgraad: Eenvoudig

Reviews

Nog geen reviews
Gezin, 9 maanden, Variatie, Vegetarisch, Eiwitrijk, Seizoen
Noten
Tarwe
Lactose
Gluten
Melk

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 75 g Rucola
  • 170 g OrzoHerkomst: YON
  • 500 g BietenmixHerkomst: lepelaar
  • 25 g WalnotenHerkomst: IDorganics
  • 1 st UiHerkomst: TVA Organics
  • 100 g Oude geitenkaas
  • 5 g PeterselieHerkomst: Forc
  • 1 st KnoflookteenHerkomst: Proaco

Zelf toevoegen

  • snufje Peper
  • 1 el Bakolie
  • 400 st Bouillon

Meet hoe goed je eet

vegetablecounterGroente300 g
vita-scoreVitaliteit81 Punten
co2-reduction-scoreCO2eq536 g
water-reduction-scoreWater18,3 l

Voorbereiding (35 min)

Klik regel om deze af te strepen
  1. Schil de bieten en snijd in kleine blokjes van 1x1 cm. Pel en snipper de ui en knoflook. Was de rucola en laat goed uitlekken.
  2. Verhit olie in een bakpan en fruit de ui en knoflook 2 minuten. Voeg de bieten toe en bak afgedekt 15 minuten op een middelhoog vuur. Voeg eventueel een scheutje water of bouillon toe tegen aanbranden. Schep of schud regelmatig om.
  3. Bereid intussen de bouillon en kook de orzo in 10 minuten gaar in de bouillon. Giet het vocht af en zet afgedekt opzij.
  4. Schep de gebakken bieten en de rucola door de gekookte orzo. Rasp de geitenkaas erboven en besprenkel met olijfolie extra vierge.
TIPLekker met amandelschaafsel.

II

Vandaag op het menu een gerecht met orzo, een bij ons vrij onbekende pastasoort. Deze kleine, gedroogde pasta lijkt heel erg veel op rijst. Volgens de Italianen lijkt het op een gerstekorrel. Vandaar de naam ‘orzo’: Italiaans voor gerst. Orzo wordt niet alleen in Italië gegeten, maar ook in meer landen rond de Middellandse Zee. In Sicilië wordt het van oudsher in soepgerechten gegeten, maar orzo is ook heerlijk als pasta met een saus. In dit gerecht wordt orzo gecombineerd met gekleurde bieten en geitenkaas.

Voedingswaarden

(Per portie)
Energie653 kcal
Koolhydraten66 g
Suiker17 g
Vet31 g
Verzadigd vet12 g
Eiwit22 g
Vezels10 g
Zout1.3 g
nutriscore-A

Allergenen informatie

Noten
Tarwe
Lactose
Gluten
Melk