Gezin, 9 maanden, Variatie, Vegetarisch, Eiwitrijk, Seizoen
NotenTarweLactoseGlutenMelk
Biologische ingrediënten
1 pers.2 pers.3 pers.4 pers.
75 g Rucola
170 g OrzoHerkomst: YON
500 g BietenmixHerkomst: lepelaar
25 g WalnotenHerkomst: IDorganics
1 st UiHerkomst: TVA Organics
100 g Oude geitenkaas
5 g PeterselieHerkomst: Forc
1 st KnoflookteenHerkomst: Proaco
Zelf toevoegen
snufje Peper
1 el Bakolie
400 st Bouillon
Meet hoe goed je eet
Groente300 g
Vitaliteit81 Punten
CO2eq536 g
Water18,3 l
Voorbereiding (35 min)
Klik regel om deze af te strepen
Schil de bieten en snijd in kleine blokjes van 1x1 cm. Pel en snipper de ui en knoflook. Was de rucola en laat goed uitlekken.
Verhit olie in een bakpan en fruit de ui en knoflook 2 minuten. Voeg de bieten toe en bak afgedekt 15 minuten op een middelhoog vuur. Voeg eventueel een scheutje water of bouillon toe tegen aanbranden. Schep of schud regelmatig om.
Bereid intussen de bouillon en kook de orzo in 10 minuten gaar in de bouillon. Giet het vocht af en zet afgedekt opzij.
Schep de gebakken bieten en de rucola door de gekookte orzo. Rasp de geitenkaas erboven en besprenkel met olijfolie extra vierge.
TIPLekker met amandelschaafsel.
II
Vandaag op het menu een gerecht met orzo, een bij ons vrij onbekende pastasoort. Deze kleine, gedroogde pasta lijkt heel erg veel op rijst. Volgens de Italianen lijkt het op een gerstekorrel. Vandaar de naam ‘orzo’: Italiaans voor gerst. Orzo wordt niet alleen in Italië gegeten, maar ook in meer landen rond de Middellandse Zee. In Sicilië wordt het van oudsher in soepgerechten gegeten, maar orzo is ook heerlijk als pasta met een saus. In dit gerecht wordt orzo gecombineerd met gekleurde bieten en geitenkaas.