Orzo met courgette en kip hazelnoten en gember

3,3
Gemiddelde van 6 reviews
847 kcal
260 g groente
Orzo met courgette en kip

Vandaag een gerecht met orzo, een bij ons vrij onbekende pastasoort. Deze kleine, gedroogde pasta lijkt erg veel op rijst. Volgens de Italianen lijkt het op een gerstekorrel. Vandaar de naam ‘orzo’: Italiaans voor gerst. Orzo wordt niet alleen in Italië gebruikt maar in meer landen rond de Middellandse Zee. In Sicilië wordt het vaak in soepgerechten gegeten, maar orzo is ook heerlijk als pasta met groenten of met een saus. In samenwerking met Frank Fol de Groentekok®

Bereiding (25 min)

Klik op een regel om deze af te strepen
  1. Breng een pan met water en een snuf zout aan de kook en kook de orzo in circa 12 minuten gaar. Giet het water af en spoel, meng de orzo met het sap van de citroen en breng op smaak met zout en peper.
  2. Pel en snipper de ui. Snijd de prei in de lengte doormidden, spoel onder de kraan en snijd klein. Was de courgette en snijd in kleine stukken. Schil en rasp de gember.
  3. Verhit olie in een bakpan en stoof de ui, gember, prei en courgette in 5 minuten gaar. Meng vervolgens met de orzo en grof gesneden munt.
  4. Snijd het kippenvlees in repen en kruid met zout en peper. Verhit olie in een bakpan en bak de kip op een hoog vuur in 5-7 minuten goudbruin. Breng op smaak met zout en peper.
  5. Meng de kip met de Légumaise (verwarm kort) en schep op de borden. Leg de groenten met de orzo ernaast en maak af met de grof gehakte hazelnoten.
TIP
Je kunt de kip ook verder op smaak brengen met wat citroenrasp.

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 170 g OrzoHerkomst: Yon
  • 0.5 st CitroenHerkomst: Campisi
  • 1 st Rode uiHerkomst: TVA Organics
  • 1 st PreiHerkomst: Peeters
  • 1 st CourgetteHerkomst: Peeters
  • 1 tl Gember (verse)Herkomst: Fairtrasa
  • 0.5 st Verse muntHerkomst: Herbio
  • 200 g KipdijbeenfiletHerkomst: Kemper Kip
  • 75 g Légumaise Herkomst: Ekomenu, Frank Fol
  • 25 g HazelnotenHerkomst: IDorganics
Zelf toevoegen
  • 1 el Olijfolie
  • snufje Zout en peper

Meet hoe goed je eet

truecosts
True price -6%
vegetablecounter
Groente+ 106%
vita-score
Vitaliteit+ 40%
co2-reduction-score
CO2eq -54%
water-reduction-score
Water -7%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
LactosevrijLekker snelSeizoenSpecialsEiwitrijkGezinVariatie9 maanden

Voedingswaarden

Per portie
Energie847 kcal
Koolhydraten81 g
Suiker18 g
Vet41 g
Verzadigd vet4 g
Eiwit35 g
Vezels8 g
Zout0.6 g
Allergenen informatie
Gluten
Kip
Selderij
Paprika
Tarwe
Noten
nutriscore-A

Vergelijkbare recepten

Frisse sla stamppot
628 kcal
250 g groente
Gezin,   Glutenvrij,   9 maanden,   Afvallen,   Eiwitrijk,   Lactosevrij,   Variatie,   Seizoen
Bloemkool teriyaki met rijst
754 kcal
250 g groente
Vegan,   Lactosevrij,   Variatie,   Vegetarisch,   Glutenvrij,   Seizoen,   Gezin
Aloo Gobi - Aardappel bloemkoolcurry
698 kcal
370 g groente
Vegan,   Seizoen,   Lactosevrij,   Vegetarisch,   Glutenvrij,   Variatie,   Gezin
Foe Yong Hai met rijst
710 kcal
290 g groente
9 maanden,   Gezin,   Glutenvrij,   Variatie,   Seizoen,   Vegetarisch,   Lactosevrij,   Eiwitrijk
Special +€ 2,05 p.p.
Gnocchi met artisjokken, spinazie
720 kcal
270 g groente
Variatie,   Gezin,   Vegetarisch,   Lekker snel,   Seizoen,   Specials,   Lactosevrij,   9 maanden