Orzo

Orzo met chipolata, cherrytomaatjes en champignons

| 665 kcal
Moeilijkheidsgraad: Eenvoudig

Reviews

Nog geen reviews
Lactosevrij, Lekker snel, Variatie, 9 maanden, Gezin
Peulvruchten
Koriander
Rund
Tarwe
Gluten

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 130 g OrzoHerkomst: La Bio Idea
  • 200 g Doperwten
  • 250 g Cherry tomaten, losHerkomst: balcon de nijar
  • 250 g Champignons, witHerkomst: proef
  • 1 st Rode uiHerkomst: Greenorganics

Zelf toevoegen

  • 1 el Bakolie

Meet hoe goed je eet

Voorbereiding (30 min)

Klik regel om deze af te strepen
  1. Pel en snipper de ui. Veeg de champignons met droog keukenpapier of een borsteltje schoon en snijd in vieren. Was de cherrytomaatjes. Spoel de doperwten af onder de kraan.
  2. Breng water aan de kook voor de orzo. Kook in 7 minuten gaar. Giet daarna af en laat even nagaren met de deksel schuin op de pan.
  3. Verhit bakolie in een koekenpan en bak de cherrytomaatjes op een middelhoog vuur bruin en rimpelig (5-7 minuten). Haal ze uit de pan en zet afgedekt opzij. Gebruik dezelfde pan en bak de chipolataworstjes rondom bruin. Temper het vuur en laat rustig verder bakken. Na circa 7 minuten zijn de worstjes gaar.
  4. Verhit ondertussen bakolie in een royale pan en fruit de ui 2 minuten. Bak de champignons 5 minuten mee. Voeg de laatste 2 minuten de doperwten toe.
  5. Schep de orzo en cherrytomaatjes door de groenten en serveer de chipolataworstjes ernaast. Of doe alles in één pan.
TIPOok erg lekker met verse kruiden zoals basilicum, tijm of peterselie.

II

Vandaag op het menu: een gerecht met orzo, een bij ons vrij onbekende pastasoort. Deze kleine, gedroogde pasta lijkt erg veel op rijst. Volgens de Italianen lijkt het op een gerstekorrel. Vandaar de naam ‘orzo’: Italiaans voor gerst. Orzo wordt niet alleen in Italië gebruikt, maar in meer landen rond de Middellandse Zee. In Sicilië wordt het vaak in soepgerechten gegeten, maar orzo is ook heerlijk als pasta met groenten of met een saus. Vandaag eten we orzo met champignons, doperwten, tomaatjes en chipolataworstjes.

Voedingswaarden

(Per portie)
Energie665 kcal
Koolhydraten65 g
Vet31 g
Eiwit35 g
Vezels10 g
Zout1.6 g

Allergenen informatie

Peulvruchten
Koriander
Rund
Tarwe
Gluten