Gezin, Lekker snel, Variatie, Lactosevrij, Eiwitrijk, 9 maanden, Seizoen
GlutenRundTarwe
Biologische ingrediënten
1 pers.2 pers.3 pers.4 pers.
2 st UiHerkomst: TVA Organics
200 g Champignons
200 g Kalfsgehakt
150 g OrzoHerkomst: YON
2 el GehaktkruidenHerkomst: Het blauwe huis
1 bosje BospeenHerkomst: Biolatina
Zelf toevoegen
400 ml Groentebouillon
snufje Zout en peper
2 el Bakolie
Meet hoe goed je eet
Groente280 g
Vitaliteit76 Punten
CO2eq5.175 g
Water92,9 l
Voorbereiding (25 min)
Klik regel om deze af te strepen
Breng een pan met een klein laagje water aan de kook. Verwijder het loof van de bospeen, was de peen en snijd in de lengte doormidden of in vieren. Kook de bospeen in 8-10 minuten beetgaar, giet het water af en zet opzij.
Pel en snipper de ui. Meng het gehakt met de helft van de ui en de gehaktkruiden en rol er per persoon twee gehaktballen van. Verhit olie in een bakpan en bak de gehaktballetjes met de overgebleven ui in 7-10 minuten rondom bruin en gaar.
Bereid de bouillon en kook de orzo in 10 minuten gaar. Giet de bouillon af en zet afgedekt opzij.
Veeg de champignons schoon, snijd in vieren en bak met de gehaktballen mee. Schep de champignons door de orzo en breng op smaak met paprikapoeder, zout en peper.
Serveer de orzo met de gehaktballetjes en bospeentjes ernaast.
TIPOok lekker met Italiaanse kruiden.
II
Bospeen bevat een grote hoeveelheid bètacaroteen. In het lichaam wordt dit omgezet in vitamine A. Vitamine A is niet alleen belangrijk voor je gezichtsvermogen, maar ook voor je weerstand. Verder is bètacaroteen een belangrijke antioxidant. Samen met andere antioxidanten beschermen ze de weefsels tegen schade en veroudering. Onze bospeen wordt geleverd door biodynamisch akkerbouwbedrijf De Watertuin in het Noord-Brabantse Groeningen.