Orzo met champignons en gehaktballen

Orzo met champignons en gehaktballen en bospeentjes

| 676 kcal
Moeilijkheidsgraad: Eenvoudig

Reviews

Nog geen reviews
Gezin, Lekker snel, Variatie, Lactosevrij, Eiwitrijk, 9 maanden, Seizoen
Gluten
Rund
Tarwe

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 2 st UiHerkomst: TVA Organics
  • 200 g Champignons
  • 200 g Kalfsgehakt
  • 150 g OrzoHerkomst: YON
  • 2 el GehaktkruidenHerkomst: Het blauwe huis
  • 1 bosje BospeenHerkomst: Biolatina

Zelf toevoegen

  • 400 ml Groentebouillon
  • snufje Zout en peper
  • 2 el Bakolie

Meet hoe goed je eet

vegetablecounterGroente280 g
vita-scoreVitaliteit76 Punten
co2-reduction-scoreCO2eq5.175 g
water-reduction-scoreWater92,9 l

Voorbereiding (25 min)

Klik regel om deze af te strepen
  1. Breng een pan met een klein laagje water aan de kook. Verwijder het loof van de bospeen, was de peen en snijd in de lengte doormidden of in vieren. Kook de bospeen in 8-10 minuten beetgaar, giet het water af en zet opzij.
  2. Pel en snipper de ui. Meng het gehakt met de helft van de ui en de gehaktkruiden en rol er per persoon twee gehaktballen van. Verhit olie in een bakpan en bak de gehaktballetjes met de overgebleven ui in 7-10 minuten rondom bruin en gaar.
  3. Bereid de bouillon en kook de orzo in 10 minuten gaar. Giet de bouillon af en zet afgedekt opzij.
  4. Veeg de champignons schoon, snijd in vieren en bak met de gehaktballen mee. Schep de champignons door de orzo en breng op smaak met paprikapoeder, zout en peper.
  5. Serveer de orzo met de gehaktballetjes en bospeentjes ernaast.
TIPOok lekker met Italiaanse kruiden.

II

Bospeen bevat een grote hoeveelheid bètacaroteen. In het lichaam wordt dit omgezet in vitamine A. Vitamine A is niet alleen belangrijk voor je gezichtsvermogen, maar ook voor je weerstand. Verder is bètacaroteen een belangrijke antioxidant. Samen met andere antioxidanten beschermen ze de weefsels tegen schade en veroudering. Onze bospeen wordt geleverd door biodynamisch akkerbouwbedrijf De Watertuin in het Noord-Brabantse Groeningen.

Voedingswaarden

(Per portie)
Energie676 kcal
Koolhydraten62 g
Suiker14 g
Vet32 g
Verzadigd vet8 g
Eiwit30 g
Vezels9 g
Zout0.9 g
nutriscore-A

Allergenen informatie

Gluten
Rund
Tarwe